woensdag 4 augustus 2010

Pasta Arrabbiata

Arrabbiata betekent in het Italiaans iets als woest, kwaad of vurig en verwijst naar de pittigheid van de pepers. Het is niet moeilijk te maken, maar goede ingrediënten zijn wel erg belangrijk.

Pasta Arrabbiata

• olijfolie
• 1 ui, gesneden
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt
•2 el rode wijnazijn
• 1 el suiker
• 1 el verse basilicum, fijngehakt
• 1 rode peper, fijngesneden
• 2 el tomatenpuree
• 1 el citroensap
• ½ tl oregano
• ½ el zwarte peper
• 1 blik tomatenblokjes
• 2 el verse peterselie - fijngehakt
• penne

Kook de penne zoals op de gebruiksaanwijzing staat vermeld, al dente.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Ui en knoflook toevoegen ongeveer 5 minuten bakken.
De saus maak je nu door de wijn en de overige ingrediënten hier doorheen te roeren. Roer de saus terwijl het vocht een beetje verdampt.
Nu de verse peterselie toevoegen en de penne en roerbak alles nog een minuut zodat de penne ook goed warm is.


5 opmerkingen:

  1. Alleen deze foto ziet er al uit om van te smullen.......ga ik zeker eens binnenkort uit proberen....;0)
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je blog ziet er goed uit, ga je volgen.
    Jij bent ook welkom op mijn blog hoor.

    Fijne week, groetjes Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dit ziet er zoooo lekker uit en dan een granium erbij in een verweerde terracotta pot lekker Italiaans met een Frans tintje:-))
    Laatst had ik een soortgelijk recept gemaakt ( hoewel mij deze toch wat pittiger lijkt die van mij was wat aan de flauwe kant ) wist ik toch niet wat penne was tot ik dacht nou dan sla ik dat maar over en dan ga ik nu kijken hoeveel pastaik nodig heb ......penne was dus de pasta tja blond.

    lieve groetjes Irma en bedankt voor je lekkere recept

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I love pasta :-))) Delicious! Hugs Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmmm...ziet er heerlijk uit!!!

    Lieve groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis