dinsdag 24 augustus 2010

Courgettepasta met tomatensaus en knoflookspaghetti

Soms heb je van die dagen dat ik beter uit de keuken kan blijven. Alles gaat dan mis. Het begon al met onderstaande gerecht dat ik het brood wilde toasten en deze er pikzwart al rokend uit de toaster kwam. Vervolgens blijkt de spaghetti geen spaghetti te zijn die ik had gekocht, maar linguine en laat ik ook nog eens de vergiet met de gekookte linguine uit mijn handen vallen.. De dagen erna gebeurde er telkens weer van dit soort dingen, dus dan laat ik het koken voorlopig maar even aan Rick over voordat er echt ongelukken gebeuren (zoals de ochtend erna het kookwater van de eieren bijna over je heen gieten maar wel helemaal over de vloer heen).

Maar goed, ondanks de zware weg naar onderstaand gerecht smaakte het gelukkig wel en heb ik het op de foto gezet, al was ik zoals je ongetwijfeld ziet niet in de mood om er een heel mooi plaatje van te maken :-))

Ik had een hele grote gele courgette van Sandra gekregen en wilde deze gelijk verwerken. Dat werd dus courgette pasta met knoflookspaghetti.

Courgette pasta met knoflookspaghetti.
  • courgette
  • ½ blik tomatenstukjes op tomatensap
  • italiaanse kruiden
  • knoflook, 1 teentje, geperst
  • olijfolie
  • spaghetti (ik heb dus per ongeluk linguine gebruikt)
  • ½ kopje broodkruim
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • olijfolie
Snijd de courgette in de lengte in dunne repen (als tagliatelle). Verhit 2 el. olie en bak hierin de reepjes courgette en een teentje uitgeperste knoflook 2-3 minuten op zacht vuur (niet laten kleuren) Roer de tomaat erdoor samen met de italiaanse kruiden en bak deze nog 2-3 minuten mee. Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Spaghetti koken zoals vermeldt op de verpakking. In een koekenpan een flinke hoeveelheid olijfolie verwarmen, en hierin met de knoflook de broodkruim knapperig bakken. Door de spaghetti vermengen (bewaar een deel om eroverheen te strooien) en bestrooien met peterselie.

Lekker met een verse tomatensalade..


10 opmerkingen:

  1. Oh je mannetje boft maar.....
    Altijd van dat heerlijke eten....
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou ik vind het plaatje er smakelijk uit zien het is dat ik al gegeten heb mmmm,

    groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. OOOh Neeh ik ga hier meteen weer weg, hoewel ik net nog 2 appelflappen heb gegeten.... lus ik nog wel een bord van jou heerlijkheid.

    Kom morgen denk ik terug of overmorgen...

    Heerlijk

    liefs Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat ik dit gerecht morgen ga uitproberen!
    Lijkt me heerlijk!
    groetjes, Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kwam je even bedanken voor je meelevende woorden op mijn blog, en nu zie ik hier dit heerlijke recept.. ik blijf even hangen om het over te nemen :))
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er goed uit ondanks je tegenslag. Ik ga je recept even overschrijven, wij zijn hier dol op courgette :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt voor je broodkruimidee. kan ik vast met meerdere spagettisauzen combineren!
    Broodkruim genoeg als je boven een bakkerij woont...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ziet er hier weer heel lekker uit Dani!!ik ga het ook noteren...

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je gerecht ziet er heerlijk uit, Dani !
    Ik had voor deze avond courgette gevuld met gehakt in de oven klaargemaakt.
    Een paar jaar terug hadden we een superoogst, uitgedeeld aan buren, familie en vrienden.
    Allerlei gerechten klaargemaakt en ingevroren,
    ik moet zeggen dat de courgettes toen wel mijn oren uitkwamen !
    Maar heerlijk zo uit eigen tuin.
    Groetjes,
    Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. vond je deze nu ook zoeter? Ik vind dat je de gele meer proeft als de groene. Fijn dat je er een speciaal gerecht van hebt gemaakt en dat het smaakte. Die van ons is in de soep terecht gekomen. ;-). Groetjes San

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis