Het is een heerlijk simpel én gemakkelijk pastagerecht, maar wij vonden het echt heerlijk. Ik zou het zo vanavond weer willen maken.
Voor mensen die alleen maar enorme hoeveelheden saus bij hun pasta wensen is dit gerecht niet geschikt, dit gaat echt om de smaak. De volgende keer doe ik er naast het stokbrood (jep, wij eten héél vaak stokbrood naast onze maaltijd, héérlijk!) er ook een tomatensalade bij. Helaas waren de tomaten niet mooi rijp genoeg.
Knoflookpenne
(onderstaande hoeveelheden is voor 4 personen, wij hebben alles gehalveerd en dat was precies genoeg voor 2!)
Kook de penne beetgaar in een grote pan met hard kokend water. Laat de penne uitlekken en doe deze terug in de pan.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut en haal de pan dan van het vuur. Voeg de knoflookolie en de peterselie toe aan de pasta. Het geheel goed doorroeren. Serveren met Parmezaanse kaas.
Het recept komt uit onderstaand kookboek, één van de kookboeken die ik op de Deventer Boekenmarkt heb gekocht. Zeer de moeite waard overigens!
(onderstaande hoeveelheden is voor 4 personen, wij hebben alles gehalveerd en dat was precies genoeg voor 2!)
- 500 gram penne (of bucatini)
- 08 dl olijfolie
- 8 teentjes knoflook, geperst
- 2 el gehakte bladpeterselie
- vers geraspte Parmezaanse kaas
Kook de penne beetgaar in een grote pan met hard kokend water. Laat de penne uitlekken en doe deze terug in de pan.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut en haal de pan dan van het vuur. Voeg de knoflookolie en de peterselie toe aan de pasta. Het geheel goed doorroeren. Serveren met Parmezaanse kaas.
Het recept komt uit onderstaand kookboek, één van de kookboeken die ik op de Deventer Boekenmarkt heb gekocht. Zeer de moeite waard overigens!
Het klinkt in ieder geval heerlijk. Ik ben dol op dit soort eten...
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Annemiek
Heerlijk.............je verwent ons wel met elke keer wat lekkers......fijne avond liefs Ria
BeantwoordenVerwijderenmmmmmmmmm smullen en ja ook hier veel brood bij de maaltijden, liefs irma
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk bedankt hoor! misschien is gegrilde knoflook courgette er ook wel lekker bij met gesmolten parmasan erop. Heerlijk hadden wij gister bij de spagettie.
BeantwoordenVerwijderenOOh wat zullen we de volgende dag lekker ruiken! hihih
fijne avond
Yolanda
Hoi Dani,
BeantwoordenVerwijderenOndanks dat het recept heel basic is, klinkt het prima! Vaak het zijn het de meest eenvoudige recepten die de meeste smaak hebben.
Fijne avond!
Lieve groet, Madelief
Oh, jammie dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOhhh...dat ziet er lekker uit! Jouw blog wordt inmiddels een digitaal kookboek...makkelijk voor als wij eens niet weten wat we moeten klaarmaken!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid