donderdag 12 augustus 2010

Nationaal Park Dwingelderveld

Afgelopen week zijn we wezen wandelen in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het gebied staat bekend om zijn prachtige heide met vele plassen (vennen) die het een aantrekkelijk vogelgebied maken. Eenzijdig is de wandeling niet, want het gebied bevat ook bossen en essen.

We hebben niet zo'n enorm lange wandeling gemaakt, die van 4,5 km omdat het meer als afleiding diende omdat ons konijn Gijs werd gecastreerd die dag.


Drentse heideschaap en de Dwingelose heideHet Achterlandse Veen. In het hele gebied liggen meer dan 60 vennen en veentjes; deze zijn natuurlijk ontstaan, voornamelijk door regenwater.


Natuurmonumenten wil de bossen zo natuurlijk mogelijk laten worden. Oude takken en omgevallen bomen worden niet verwijderd en zijn een mooie schuilplaats voor de diertjes.Tja, helaas hier ook toch een beetje de beginnende verschijnselen van de herfst.. Ik vind ze schitterend, en altijd leuk om te fotograferen, maar ik had ze liever echt in de herfst jaargetijde gezien!8 opmerkingen:

 1. prachtig je natuurfoto's Dani,je hebt er een oog voor!!!

  fijne dag vandaag
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh,,, dat zijn al bijna hersftplaatjes met die paddenstoelen. Maar wel mooi hoor. En het gaat straks wel heel hard hoor.

  fijne dag, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Suc6 met het konijntje, oww het moment dat ze half wakker zijn.. allerlei dingen proberen die nog niet kunnen, heel grappig maar ook zielig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk die paddestoelen! Ook hier doet de herfst stilaan z'n intrede. De platanen verliezen hun blad, de eerste herfstplanten steken hun kopjes uit de grond. Leuk dat je even langskwam ... én bedankt voor jouw schitterende sfeerbeelden. Groetjes uit Kreta, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vreemd hé ik heb ook allemaal paddestoelen in de tuin.. Levert wel mooie plaatjes op. Maar eerlijk gezegd moet ik nog eventjes niet aan de herfst denken... Fijn weekend!

  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De herfst hoeft van mij ook nog niet, maar eerlijk is eerlijk....je herfstfoto's zijn wél erg mooi! Van mij mag de nazomer heel lang duren!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi foto's Dani.
  De herfst mag nog wel even wegblijven :-)
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Dani,

  Wat een mooi stukje natuur...en ik zie de eerste paddestoelen al....veel te snel wat mij betreft. De zomer mag nog wel even terugkomen!

  Wens je een fijne avond!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis