maandag 9 augustus 2010

Castlefest 2010

Zaterdag zijn we met mijn goede vriendin Jolijn (ze heeft sinds een paar dagen ook een blog!) en haar man Mark zoals elk jaar naar Castlefest geweest. Castlefest is een festival gericht op de Middeleeuwen, de paganistische lifestyle en alles wat met fantasy te maken heeft.
Behalve brocante, rommelmarkten en boeken zijn het bezoeken van Middeleeuwse fairs een grote hobby van mij. Heerlijk om even helemaal terug in de tijd te gaan en te genieten van pure dingen, schitterende muziek en mensen om je heen te hebben met een waardering voor de natuur en de diertjes.

Op de middeleeuwse markt vind je oude ambachtelijke producten. De "koeck en de soetwaeren" van Marieke Soetbiers zijn echt heerlijk, en bij het lezen van de bordjes loopt het water al in de mond.



Overal vind je kraampjes en tentenkampen die het leven van toen zo echt mogelijk nabootsen. Het zogenaamde reënactment , erg leuk om te zien!



Een middeleeuws festival bezoeken zonder het eten van een "knobibrot" is eigenlijk ondenkbaar. Standaard nuttigen we dit heerlijke broodje, besmeerd met knoflooksaus. Wat er verder op doet kun je zelf kiezen uit de grote bakken met oa olijven, uien, pepers, sauzen etc etc.


Jolijn (links) en ik (rechts)

Maar waar het allemaal echt om draait zijn de optredens van de bands Faun en daarna de Nederlandse band Omnia. Omnia (een neo-keltische pagan folkband) presenteerde hun nieuwe album Wolf Love. Erg leuk en mooi! Ook werd de jaarlijkse traditie om het wickerbeest te verbranden als offer aan de goden weer uitgevoerd.







8 opmerkingen:

  1. enig wat een leuk iets, je foto's zijn super zo krijg je er echt een goed beeld van.
    Mijn man is samen met ons zoontje en een vriendje ook naar een festijn geweest met reënactment dit weekend ohhh wat heerlijk als je hobby's hebt en dan samen met een goed bevriend stel maakt het extra leuk ik ga een kijkje nemen op het blog van je vriendin, liefs irma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This market looks so interesting! Wonderful impressions! Hugs Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk uitje......en een leuke vriendin.......ik volg haar nu ook hoor....leuk leuk.....fijne avond liefs Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die koeken waren heerlijk, maar (bijna) niks is beter dan de knobibroodjes, hmmmmm!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit ziet er allemaal even mooi uit, Dani. Kasteelfeesten.. super!
    Een leuke dinsdag. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. zo te zien een prachtige dag achter de rug Dani en ook bedankt van je penne recept,ga ik zeker eens uitproberen!

    liefs Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi,

    Wat leuk dat je even langs kwam in Zweden, gewoon zouthoutwaxinelichthouder hahah...

    Heerlijk zo middeleeuwsfeest met lekkere gerechten: Het water loopt me in mijn mond hier.

    liefs uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Dani,

    Wat een leuk feest om naartoe te gaan. In Engeland zijn wij ooit naar een gelijksoortig feest geweest. Daar werd een heel gevecht uit de "War of the Roses" nagespeeld. Ook was er een tentenkamp nagebouwd en kon je allerhande spullen uit die tijd kopen. Van wapens, kleding, speelgoed...tot keukenspullen! Er ging een wereld voor ons open.

    Fijne avond!

    Lieve groet, Madelief

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis