Courgettesalade met hazelnoten
50 gr hazelnoten
2 courgettes
4 el olijfolie
1 tl balsamicoazijn
30gr basilicumbladeren (recept schrijft zowel groene als paarse voor)
80 gr biologische Parmezaanse kaas (dun geschaafd)
2 tl hazelnootolie (ikzelf heb wat walnootolie gebruikt)
zout en peper
Oven verhitten tot 150°C. Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 12-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze daarna grof.
Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd de courgettes in schuine 1 cm dikke plakken. Doe ze in een schaal en schud ze om met de helft van de olijfolie en wat zout en peper. Grillpan op hoog vuur enorm heet laten worden.Grill de plakken courgette ongeveer 2 minuten aan elke kant, keer ze om met een tang. Er moeten mooie grillstrepen ontstaan. Doe de plakken terug in de schaal en giet de balsamico erover. Omscheppen en af laten koelen.
Als de courgettes zijn afgekoeld de overgebleven olijfolie, basilicum, en de noten toe. Alles luchtig mengen en breng eventueel meer op smaak met zout en peper. Schik alles op een platte schaal en verdeel de Parmezaanse kaas erover en besprenkel met de notenolie.
Hoi Dani,
BeantwoordenVerwijderenDe kookboeken van Yottam Ottolenghi zijn inderdaad fantastisch. Heb je het eerste kookboek ook? Daar staan ook zulke heerlijke gerechten in. Ik ben vooral heel enthousiast over zijn salades en gerechten met gegrilde groeten! Deze salade lijkt mij ook erg lekker!!
Lieve groetjes van Madelief x
Klinkt goed al ben ik persoonlijk niet zo dol op courgette.
BeantwoordenVerwijderenHi Dani,
BeantwoordenVerwijderenWat ziet deze courgette salade er lekker uit. Ik was nog op zoek naar een lekkere frisse salade..deze gaat op mijn lijstje.
liefs,
Rozmeen
Al moet ik nu eerst ontbijten...deze salade ziet er heerlijk uit :-)!
BeantwoordenVerwijderenEen fijne dag!! Lieve groetjes, Ingrid
So delicious! Thanks for the recipe. Love Yvonne
BeantwoordenVerwijderenMmmmm, heerlijk! Ik moet me toch eens een grillpan aanschaffen...
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian