Vegetarische biefreepjes met mango, komkommer en kokosrijst
Voor de marinade:
2 el lichte sojasaus
1 el citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 el gemberwortel, geraspt
4 el arachide olie om te bakken
1 pakje braadlapjes naturel van de Vegetarische Slager (oorspronkelijk recept zegt sojabief van de toko, maar die had ik niet voor handen)
Voor de kokosrijst:
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 stengel citroengras
2 tl zout
250 gr rijst
Voor de saus:
1 rood pepertje, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 el geraspte gemberwortel
2 el lichte sojasaus
2 el gembersiroop
2 el limoensap
2 el arachide olie
1 el koriander, fijngehakt
1 el Thaise basilicum, of munt, fijngehakt.
1 komkommer
1 rijpe mango
Meng alle ingredienten voor de marinade.
Snijd de braadlapjes in reepjes en leg deze circa 4 uur in de marinade. Breng de kokosmelk, het water, het citroengras en het zout aan de kook. Voeg hier de rijst aan toe en laat zolang koken als de verpakking aangeeft.
Roer alle ingredienten voor de saus bij elkaar.
Wat ziet dit er ontzettend lekker uit zeg!! En het bord is ook zo mooi opgemaakt...echt geweldig!!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
Hhmmm this looks so yummyyyy! I'm hungry :D
BeantwoordenVerwijderenHmmm yammie...ik geloof dat ik weet, wat er morgen bij ons op het menu moet staan. Wat een prachtig opgemaakt bord, om te smullen!!!
BeantwoordenVerwijderenEn wat zijn de wanden in de keuken mooi geworden! Wat een heerlijk sfeertje, wat zal je er van genieten...en terecht!
Liefs, Helena
Wat ziet dit er heerlijk uit, Dani !
BeantwoordenVerwijderenJe keuken is prachtig geworden, zie ik daar een SMEG koelkast, mijn favoriet, mijn keuken was te klein om eentje te plaatsen, zou niet tot zijn recht komen, heb nu eentje ingebouwd.
Groetjes,
Sylvia
Wat een fijn kookboek is het toch en wat ziet het er heerlijk uit. Het water loopt mij in de mond. Die braadstukjes zijn een goed alternatief!
BeantwoordenVerwijderen