zondag 18 juli 2010

Schiermonnikoog

Vrijdag zijn we naar Schiermonnikoog geweest. Het zou de eerste keer voor Rick worden dat hij op een Nederlands eiland zou zijn, én de eerste keer dat hij met zo'n grote boot ging varen. Ik ben al eerder op Texel en Terschelling geweest, maar dit was mijn eerste keer op Schier.

We wilden er héél vroeg zijn, omdat we de eerste boot wilden pakken van 6:30 ging onze wekker al om 3:30.. en dat voor ons als avondmensen.. een hele opgave, maar het is gelukt! We hebben de boot met gemak gered en genoten van de zonsopgang. De lucht was helder, maar de temperatuur nog wat frisjes.


Eenmaal daar de bus gepakt, tja dan loop je daar om 7:30 door een nog slapend stadje, genietend van de prachtige schattige enorm oude huisjes die ze daar hebben (de daken zijn zo gemaakt dat de voornamelijke westenwind er makkelijk overheen strijkt).Vanuit het dorp zijn we naar de westelijke kust gelopen, van daaruit op het strand langs de duinen naar het noorden een wandeling van 2½ uur gemaakt. Alles was nog fris en stil van de nacht. Geen mens te zien, en de lucht liet zien dat er een mooie dag zat aan te komen. De zee is vanaf daar nauwelijks te zien, je ziet eerst drassig grasland met kleine watertjes en daarachter de enorme zandbanken waarvan wordt afgeraden die te betreden,Na onze lange wandeling en primitieve picknick in de duinen hebben we fietsen gehuurd. Dat was wel even een welkome afwisseling na de intensieve wandeling! We zijn richting het badstrand gefietst. Hier heb je wel een echte branding en strand, maar was te ver om ook nog te lopen vandaar de fiets. Je fietst er heen door een heerlijk natuurgebied, heerlijk verkoelend al die bomen om je heen! Het strand is werkelijk spierwit en qua drukte (inmiddels was heel Schiermonnikoog tot leven gekomen) viel het enorm mee.Na de uitkijkbunker, en de Berkenplas te hebben bezocht zijn we in het dorpje van Schiermonnikoog op een terras neergeploft en hebben we een heerlijke lunch gehad bij Restaurant Ambrosijn, waar absoluut de heerlijke Bruschetta met geroosterde groenten en Parmezaan is aan te raden!
We hebben de boot van 16:30 teruggepakt naar Lauwersoog, ontzettend moe maar voldaan lagen we 's avonds om 21:00 al in bed. Zeker voor herhaling vatbaar!

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er super uit!! We zijn pas naar Texel geweest en vond dat heerlijk. Maar zo smorgens heel vroeg de boot is wel erg leuk, mooie foto's hebben jullie gemaakt, geniet nog lekker even na,
  zomerse groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik weet niet waar je helemaal vandaan moet komen maar 3.30 is voor mij nacht hoor!! Het klinkt wel heel aanlokkelijk en dat witte strand qauw wist niet dat we dat hadden in nederland. Ga t zeker onthouden.
  Groetjes desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's zeg! Ik geniet met jullie mee.
  Fijne nieuwe week
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een betere reclame kan Schier niet wensen, het kan zo in de reisfolder. Je doet het erg goed met je vakantie, als jullie niet uitrusten weet ik het niet meer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een sportieve dag en geweldige foto's! Het lijkt wel of jullie de enige op Schier waren!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What a beautiful blog you have!
  I love your photos... VERY MUCH!

  DEBBIE MOSS

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verslag! Nog verder even na genieten van het eiland? Kijk dan ook eens op www.schierweb.nl, een uitgebreide informatieve website over 't eiland!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis