Onderstaand gerecht heb ik gemaakt naar een recept dat komt uit het boek
Oosters Vegetarisch van
Jolande Burg die ik een aantal weken geleden heb gekocht. Ik heb er inmiddels al een stuk of vier recepten uit geprobeerd, maar dit is tot nu toe echt mijn favoriet! Vooral de dip/saus erbij is om te smullen.
Vegetarische biefreepjes met mango, komkommer en kokosrijst
Voor de marinade:
2 el lichte sojasaus
1 el citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 el gemberwortel, geraspt
4 el arachide olie om te bakken
Voor de kokosrijst:
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 stengel citroengras
2 tl zout
250 gr rijst
Voor de saus:
1 rood pepertje, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 el geraspte gemberwortel
2 el lichte sojasaus
2 el gembersiroop
2 el limoensap
2 el arachide olie
1 el koriander, fijngehakt
1 el Thaise basilicum, of munt, fijngehakt.
1 komkommer
1 rijpe mango
Meng alle ingredienten voor de marinade.
Snijd de braadlapjes in reepjes en leg deze circa 4 uur in de marinade. Breng de kokosmelk, het water, het citroengras en het zout aan de kook. Voeg hier de rijst aan toe en laat zolang koken als de verpakking aangeeft.
Roer alle ingredienten voor de saus bij elkaar.
Trek lange linten van de komkommer ter garnering, en snijd hem daarna in plakjes. Schil de mango, en snijd deze in dunne plakes. Bak in de arachide olie de uitgelekte, vegetarische reepjes bruin en krokant. Serveer met de mango komkommersalade, de rijst en de saus.