Ratatouille
6 tomaten
500 gram aubergines
375 g courgettes
1 groene paprika
1 rode ui
1 dl olijfolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1/4 tl cayennepeper
2tl gehakte tijm
2 laurierblaadjes
1 el rodewijnazijn
1 tl fijne suiker
3 el basilicum, in reepjes
Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden, lepel de zaadjes eruit en hak het vruchtvlees fijn.
Snijd de aubergines en courgettes in blokjes van 2 cm. Snijd de groene paprika doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in vierkantjes van 2 cm. Snijd de rode ui in partjes van 2 cm.
Verhit 2 el olie in een grote pan, voeg de aubergines toe en bak ze op middelhoog vuur in 4-5 minuten zacht maar niet te bruin. Haal de aubergines uit de pan. Doe nog 2 el olie in de pan, voeg de courgettes toe en bak ze 3-4 minuten zacht . Haal ze uit de pan. Doe de groene paprika in de pan, bak 2 minuten en haal uit de pan/
Verhit de rest van de olie en bak de ui in 2-3 minuten zacht. Voeg de knoflook, cayennepeper, tijm en laurierbladeren toe en bak alles al roerend 1 minutt.
Doe de aubergines, courgettes en paprika's terug in de pan en voeg de tomaat, azijn en suiker toe. Laat het geheel onder af en toe roeren 20 minuten pruttelen. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak.