Ik zag dit recept en dacht gelijk: dat is wat voor mij! Ik heb namelijk altijd problemen het bladerdeeg mooi gebakken te krijgen. Altijd is de bodem wel een beetje sompig, maar hier ligt de bladerdeeg bovenop de taart tijdens het bakken, ideaal dus.
Bij het originele recept moeten de tomaten ontveld worden, behalve dat ik het teveel tijd vind kosten vind ik het ook onnodig om te doen, dus heb ik dat achterwegen gelaten.
Helaas kwam de tomatentaart niet goed uit de oven, de Parmezaanse kaas was niet aan de tomaten gaan zitten, maar aangezien de smaak geweldig was wilde ik toch het recept (en de foto ervan) delen.
Tomaten tarte tatin
5 tomaten (beetje afhankelijk van hoe groot je taartvorm is)
½ courgette
1 paprika
1 knoflookteentje
pijnboompitjes
geraspte Parmezaanse kaas
paneermeel of fijngemalen oud broodkruim
handvol basilicumblaadjes
bladerdeeg (handigste is een grote plak van een rol, maar vierkanten plakjes werk ook prima)
olijfolie
Halveer de tomaten, schep de zaadjes en het harde middelste deel eruit. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, pers hierin het teentje knoflook uit en bak de courgette en de paprika hierin tot ze zacht zijn. Meng de helft van de Parmezaanse kaas met de paneermeel (totaal zo'n halve mok) en voeg hier de in stukjes geknipte basilicum. Meng door het courgette/paprika mengsel.
Bedek een taartvorm met olijfolie of bakpapier. Bestrooi met de andere helft van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.Leg de tomaten met de bolle kan naar beneden in een taartvorm, vul de tomaten met het courgette/paprika mengsel. Bedek het geheel met bladerdeeg en zet zo'n 35 minuten in de oven die is voorverwarmd op 200 C°.
Keer de taart andersom op een serveerschaal/bord en dien op!