Zo eens in de zoveel tijd gaan we even een dagje naar Amsterdam. Aan de ene kant omdat we "onze stad" toch wel af en toe missen, maar ook omdat een aantal winkels waar ik graag kom niet in het noorden van het land te vinden zijn.
Ons eigen huis in Veendam staat behoorlijk scheef, het is het eerste wat mensen altijd opvalt als ze ons huis bezoeken. Maar in Amsterdam kijk je je ogen uit naar de scheve pandjes om je heen. Vooral die op de laatst foto was grappig, de twee panden bogen echt naar elkaar toe. Daarbij valt die van ons best mee!!
Dankzij een tip op *deze blog* hebben we zalig geluncht bij Talia, op de prinsenstraat 12. Een heel klein eettentje waar ze vegan en vegetarische Italiaanse gerechten maken, en dan ook nog eens bijna alles biologisch. Het smaakte ons echt superlekker! Zeker een aanrader..
Daarna door naar Lush! Een van de winkels die jammergenoeg niet in Groningen zitten. Zo ontzettend jammer..Lush maakt verse handgemaakte cosmetica voor huid en haar. Ik heb zelf een hele gevoelige huid, én wil geen dierenleed veroorzaken. En dat combineert goed met Lush. Het meeste is vegetarisch, een heleboel producten veganistisch en daarnaast zeker niet onbelangrijk gewoonweg zalig.
Op dit moment ben ik verslaafd aan hun Celestial dagcreme, Enchanted oogcreme, Ultrablend gezichtsreiniger, de Angels on bare skin reiniger en Big shampoo. Rick is helemaal weg van de Dirt haarstyling.
Thuisgekomen hadden we trek, maar geen zin om uitgebreid te koken. Met de lunch nog in gedachten wilde ik iets Italiaans achtig maken, maar niet iets zwaars. Ik bedacht het volgende.
Ontdooi bladerdeeg en leg deze op bakpapier.Bedek ze met een beetje standaard pastasaus (ik heb de biologische pastasaus met basilicum genomen) en leg hierop een plakje tomaat. Verder versieren en beleggen met wat je lekker vindt. Ik heb op de ene artisjok en Taggia Olijven (echt die zijn zoooo lekker!) gedaan, en op de ander gegrilde groentes en champignons uit een potje (jeetje wat zijn die lekker!).
25 minuten in de oven en klaar! Supermakkelijk en heerlijk...
Homemade vegan Franse boerenpaté
-
Dit recept staat al op mijn blog, al 6 jaar. Maar ik vond het nu tijd om
dit gerecht weer onder de aandacht te brengen en er eens een mooiere foto
bij te z...