Geïnspireerd door een heerlijk kookboek die ik afgelopen zaterdag heb gekocht: De keuken van de zon van Virginie Besançon, gingen we met allerlei lekkers op pad. Ik had socca, koude komkommersoep, aubergine dip en een grote salade met aardappeltjes en olijven gemaakt. We hebben een prachtig plekje uitgezocht vlakbij het water.
Onderstaand de foto van het plekje waar we besloten neer te strijken, ziet het er niet schitterend uit?
Koude Komkommersoep
2 komkommers
2 bekertjes yoghurt á 150 gram (omdat ik minder zuivel wil gebruiken heb ik de naturel soja yoghurt gebruikt)
2 komkommers
2 bekertjes yoghurt á 150 gram (omdat ik minder zuivel wil gebruiken heb ik de naturel soja yoghurt gebruikt)
1 bosje verse munt
2 tenen knoflook
sap van 1 citroen
zout en peper
10 blanke amandelen (grof gehakt)
Pureer alle ingredienten in een keukenmachine of blender en zet het mengsel voor een halve dag in de koeling.
2 tenen knoflook
sap van 1 citroen
zout en peper
10 blanke amandelen (grof gehakt)
Pureer alle ingredienten in een keukenmachine of blender en zet het mengsel voor een halve dag in de koeling.
Socca
125 gram kikkererwtenmeel
350 ml water
zeezout
2 eetlepels olijfolie
(ik heb er zelf enige Italiaanse kruiden doorheen gemengd)
Socca is een soort platbrood die een grote specialiteit is van de stad Nice.
Doe het meel in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe voorzichtig het water in de kom en roer dit krachtig door het meel zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng op smaak met zout en peper en roer er wat olijfolie doorheen. Dek het beslag af en laat 30 minten in de koeling staan.
Oven voorverwarmen op de hoogste stand. Zet een goed ingevette bakplaat 2 minuten in de oven. Giet dan een glas beslag op het bakblik en zet het terug in de oven. Bak de koek tot deze mooi goudbruin is.
Snijd deze in driehoekige punten en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper.
****
De recepten komen uit onderstaande kookboek, De keuken van de zon van Virginie Besançon. Een enorm prachtig boek met hele mooie fotografie waar de kleuren vanaf spatten en je smaakpapillen worden geprikkeld.
mmm jammie jammie dit ziet er smakelijk en sfeervol uit.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Marianne
Wat ziet het er lekker uit en wat leuk dat je zo hebt genoten bij mij om de hoek
BeantwoordenVerwijderenwij gaan er ook regelmatig naartoe, is het niet voor een picknic of bbq dan wel om te feesten op Dance valley
Bedankt voor de lekkere recepten, die gaan we cker eens uitproberen
fijne week
groetjes,
Tamar
Dat is zeker 'n mooi plekje, en je picknick foto's kunnen zó in een boek!!
BeantwoordenVerwijderenNiks fijner dan het buitenleven op warme dagen....en dat maakt hongerig!
Hmmmm...grote tafel lijkt me ook wel wat...
zodat we niet altijd hoeven schuiven en tafel bijzetten als we met meer dan 666666 zijn.
Heb even door het boek gebladerd,krijg zin om de keuken in te gaan!!!
Fijne dag!
Lieve groeten,
Ger
hoi, ik weet niet eens of ik al eerder heb gereageerd (leeftijd....) maar volg je al een tijdje en wat een heerlijke foto's! Nodigt onmiddellijk uit tot aanschaf van het boek.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om dit soort dingen ook op de foto te zetten, word een mens blij van.
groetjes,
Carolien
Hoi Dani,
BeantwoordenVerwijderenJullie picknick ziet er super gezellig uit! En al dat lekkers......Ik heb het kookboek hier in de kast staan, maar er eigenlijk nog nooit iets uit klaargemaakt. Ik ga zometeen maar eens een kijkje nemen!
Lieve groet & een gezellige avond,
Madelief x
Heerlijk krjg er trek van ..heerlijk genieten , ben er nog nooit geweest maar friesland heeft ook van die heerlijke mooie plekjes .
BeantwoordenVerwijderenMooie plaatjes kunnen zo een boek in ....
groetjes rosita
So delicious and wonderful! I also have this book and love to try recipes of it. Hugs Yvonne
BeantwoordenVerwijderen