zondag 24 april 2011

Gekruide linzen couscoussoep

Een heerlijke gezonde maaltijdsoep, goed te bewaren zodat je het de volgende dag eventueel als lunch mee kan nemen!

Gekruide linzen couscoussoep
1 kopje gedroogde linzen
1 ui, fijngehakt
2 sellerie stengels, in schijfjes
4 knoflooktenen, geperst
1 tl komijnzaad, of ½ tl komijnpoeder
8 kopjes water of groentebouillon
 ½ kopje couscous
1 blik stukjes tomaat
1½ tl garam massala
zwarte peper & zout
Olijfolie

Bak de ui, knoflook, sellerie, linzen en de komijn even in olijfolie. Voeg het water of de boullion toe. Breng aan de kook tot de linzen gaar zijn (ongeveer 45 minuten).
Voeg dan de couscous, de tomaten , de garam massala en de zwarte peper toe. Laat nog voor ongeveer 10 minuten koken en voeg zout naar smaak toe.

Bron onbewerkt recept: Nutrition MD

3 opmerkingen:

  1. Hoi Dani,

    Je soep ziet er heerlijk uit! Dank je wel voor het recept!

    Een gezellige tweede paasdag & lieve groet,

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was al een tijdje op zoek naar een lekker recept met linzen! Fijne dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis