zondag 10 april 2011

Couscous Confetti Salade

Deze heerlijke salade maakte ik vorige week. Goed mee te nemen als lunch, maar kan ook dienen als salade bij een avondmaaltijd, of lekker bij een zomers buffet.
Het oorspronkelijke recept gaf curry kruiden aan, maar ik heb het gekruid met rass-el-hanout kruiden en dat smaakte ontzettend lekker. Een gezond recept om te onthouden voor de (hopelijk!) warme zomerdagen die eraan komen.


Couscous confetti salade
 
1½ kopje couscous
2 kopjes kokend water
3-4 lente uitjes, fijn gesneden inclusief het groen
1 rode paprika, ontdaan van zaaglijsten en in kleine blokjes gesneden
1 wortel, grof geraspt
1-2 kopjes dun gesneden reepjes rode kool
½ kopje fijn gesneden peterselie
½ kopje rozijnen
sap van 1 citroen
¼ gekruide (rijst)azijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel has-el-hanout (couscouskruiden)
1½ theelepel zout
 
In een grote kom couscous en kokende water bij elkaar voegen. Goed roeren, bedek de schaal en laat het rusten tot al het water is opgenomen door de couscous (+/- 10 minuten). Goed losroeren met een vork.
 
Voeg dan de lente ui, paprika, wortel, rode kool, peterselie en de rozijnen toe.
In een klein kommetje citroensap, olijfolie, (rijst)azijn,  couscouskruiden en zout mixen. Voeg toe aan de salade en meng alles goed.

Serveren op kamertemperatuur of gekoeld.


Bron oorspronkelijk recept: NutritionMD

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis