maandag 28 juni 2010

Genieten

Zojuist de nieuwe JDL magazine ontvangen! (Bedankt René voor het snelle bezorgen!) Heerlijk gaan zitten op mijn veranda met dit nieuwe exemplaar met een lekkere rosé erbij (ook al is het maandag..). Het ziet er allemaal weer prachtig uit, puur genieten..





Gisteren het recept van Jaap (Brocantehuis Veendam) uitgeprobeerd (dankjewel dat ik het recept mag plaatsen). Met dank aan Sandra voor het overschrijven :-) Ik vond de soep lekker, maar een dag later vond ik hem, koud, nog lekkerder. Het originele recept is met kippenboullion, maar aangezien wij liever geen vlees eten heb ik die vervangen door een groentebouillon.


-2 rode uien, zeer fijn gesneden
-12 tenen knoflook, fijngehakt
-3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
-½ eetlepel paprikapoeder
-beetje kerriepoeder
-1½ l bouillon (1 pot + aanvullen met water)
-2½ dl slagroom
-2 eetlepels olijfolie

Ui en knoflook 8 minuten fruiten in hoge pan op laag vuur. Aardappels toevoegen, goed roeren. Paprikapoeder en kerriepoeder toevoegen, roeren. En uiteindelijk de bouillon en slagroom erbij doen. Alles +/- 20 minuten pruttelen (tot de aardappelen gaar zijn). Pureren met de staafmixer.

Ik heb er zelf nog stukjes stokbrood, bestrooid met kaas en italiaanse kruiden uit de oven bijgedaan.

7 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd naar de nieuwste JDL, hoop het deze week ook in de bus te krijgen! En je recept klinkt goed, vooral de koude variant lijkt mij met dit warme weer totaal niet verkeerd!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lief van haar dat ze hem brengt......tis dat je zover weg woont !!! hahahahha!! truste.......Ria....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat recept van jou ga ik uitproberen, Lijkt mij erg lekker,

    groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De derde die mijn nieuwsgierigheid doet aanwakkeren met dit mooie blad. Ik ga mijn moeder maar snel even vragen er eentje voor me te kopen en de volgnde keer mee te nemen.
    Groetjes Michaja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is de JDL weer prachtig hè, ik heb deze vanmiddag gehaald en al even snel doorgebladerd, maar straks ga ik er heerlijk voor zitten en doe mij dan maar een koud glas bier.
    Je heb er trouwens prachtig foto's van gemaakt.
    Het receptklinkt ook heerlijk, ik ben dol op soep en ook als het heel warm weer is is dit echt een opkikker.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou, ik ben bezig om een blog te starten, maar het is zo makkelijk nog niet hahaha. Maar we blijven proberen enn gelukkig heb ik een hele handige vriend :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi hoi, heb het recept overgenomen, ben echt een soepmens, dus dit weekend heerlijk genieten. Mooi blog b.t.w ! Mooie foto's. Greetz, Lejo (In den Uylenbal)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis