zondag 27 juni 2010

Ambachtelijk dagje

Helaas is onze wasmachine dit weekend kapot gegaan, volgens Rick makkelijk te repareren maar aan het kapotte onderdeel kunnen we dinsdag pas komen. Dus ouderwets de was met de hand gedaan. Het gaf mij zelfs een beetje een camping vakantie gevoel!

Jullie kennen vast wel de heerlijke broden van Luscious Loaf, welke vaak op fairs te koop zijn. Gisteren heb ik een eigen variant geprobeerd te maken. Een pak witbrood mix, volgens de verpakking kneden en rijzen (ik voeg er alleen dan al wat Italiaanse kruiden door en wat olijfolie).

Dan in twee platte plakken op de bakplaat en bedekken met lekkers. Ik heb er opgedaan: geraspte kaas (onderop en er later ook nog overheen), tomaten (lekker veel!), rode ui, pijnboompitjes, en uiteraard nog wat lekkere Italiaanse kruiden eroverheen. Maar je kunt hier natuurlijk mee variëren met alles wat je lekker vindt!

Zo kwam mijn brood uit de oven. Mij was het iets te machtig om helemaal te eten, maar Rick heeft er heerlijk van gegeten.


En na het met de hand wassen en het zelf brood maken de derde ambacht: potten bakken! Nou ja, eigenlijk draaien nog, want een oven heb ik nog niet. Hiervoor moet ik weer even sparen, het zijn namelijk geen kleine uitgaves.
Maar hier een indruk van hoe de schijf eruit ziet en waar hij staat. Rick heeft het ook al even geprobeerd en volgens mij heeft hij er talent voor! Ik heb van Hanneke, diegene van wie de schijf was en waar ik de cursus volg, ook nog een ontzettend handig boekje erbij gekregen die alle aspecten behandeld.

De oud Engelse draaischijf staat in onze "eetkamer", dat moet het tenminste gaan worden. De vloeren moeten dan nog verandert worden, en alles opnieuw geschilderd. Vroeger was dit gedeelte van het huis het accountantskantoor van de bewoner. Boven mijn draaischijf zie je nog het loket-schuifraampje, en aan de zijkant zit nog een deel van het hekje wat er vroeger zat. Voorlopig is het nu mijn klei en kliederruimte, en ben ik er erg blij mee. Het handige kleine tafeltje werkt perfect als werktafeltje!

8 opmerkingen:

 1. mmmmmmmmmmmmmm,ziet er lekker uit,ga van de week het ook eens proberen.

  fijne avond alvast

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je veel succes met je draaischijf....
  ik heb ooit ook eens een poging gedaan, en dat was lachen..
  Het potje draaide alle kanten op, behalve de goeie, en zakte regelmatig in elkaar.
  ben mij toen gaan bezig houden met gieten van klei, en boetseren.
  Ook erg leuk en ontspannend.
  Vooral het glazuren vond ik prachtig om te doen.
  Heel veel plezier, en ik zie uit naar de resultaten van je museumstukken..
  Groet, Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat brood ziet er ook lekker uit. Hmmm, krijg er honger van. En ook leuk dat geklieder in je eigen ruimte. Bij mij zou het een gigantische bende worden hihi. Maar lijkt me wel leuk.

  groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsjonge Dani, de schijf heeft nog nooit zo mooi gestaan. Zij heeft een mooi plaatsje daar. Leuke blog, leuk om te zien dat er ook nog andere mensen zijn die zelf hun brood bakken. Ik dacht al dat ik de enige was.
  Heel veel plezier met de pottenbakkersschijf.
  Groeten, Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat brood ziet er errug lekker uit. En ik ben heel benieuwd wat voor mooi's je allemaal met je draaischijf gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi !!! nou wij hebben dat brood altijd op speciale dagen in de winkel...maarrre ik kan het wel bij jouw bestellen voortaan !!! goed gedaan hoor!!! fijne week...geniet !! wij zijn net thuis uit Zeeland..heerlijk ritje met de Karmann Ghia...............genoten wel warmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm............

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er gaat niets boven zelfgebakken brood!
  Ook lekker met kaas en ui, en ik gebruik brooddeeg ook wel als pizzabodem, smullen!
  En straks kun je er een potje van maken ;-) met je draaischijf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was door je recepten aan het bladeren en toen kwam ik dit stukje tegen. Allereerst, het brood ziet er héérlijk uit! Dat ga ik zeker ook eens proberen.
  En nu dus ook je pottenbakkersschijf gezien, dat ziet er mooi uit zeg! Ben heel benieuwd naar de resultaten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis