maandag 2 juli 2012

Rosarium te Winschoten

Rozen..als je er niet van houdt kun je beter dit blogbericht overslaan, want er volgt een overdaad aan rozengeweld :-)

Sinds ik in dit huis woon heb ik voor het eerst rozen in mijn tuin. Op de een of andere manier had ik altijd in gedachte dat het enorm moeilijk was om ze te houden. Maar mijn eerste klimroos gaat uitstekend, en deze zomer zijn er 3 aan toegevoegd.

Toen ik hoorde dat er een Rosarium in Winschoten was leek mij dat een leuke plek om te bezoeken. Ik wist overigens helemaal niet dat het gebied Winschoten- Noordbroek- Veendam circa 90 procent van de wereldproductie van rozenonderstammen wordt gekweekt! Maar dat dat ook zo onzichtbaar is was de aanleiding voor het maken van dit Rosarium. Rozenkwekers konden zo laten zien wat ze eigenlijk produceerde.

Ik had van de opzet echter wat meer verwacht. Wat meer mooie rozebogen, prieeltjes en mooie plekjes. Maar het was toch echt meer een park met daarin in vakken zo'n 230 (!) soorten rozen.Het rosarium zit aaneengesloten aan een groot park, en een soort hertenkamp met allerlei dieren. Er waren jonge reeën zo schattig..

Ik heb niet alle rozen gefotografeerd, maar wel heel veel. Diegene die ik het mooiste vond plaats ik op mijn blog zodat wanneer ik weer een roos zoek ik het hier terug kan vinden. Ik vind dat er toch prachtige en bijzondere soorten tussen zitten.

 


 
 

 

13 opmerkingen:

 1. Ik vind ze allemaal eigenlijk wel mooi. Denk dat ik geen keuze zou kunnen maken hoor. Aan welke geef jij de voorkeur. Prachtige foto's heb je er van gemaakt.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn favoriet varieert van keer op keer :-)
   De ene keer de Heavently Pink, maar Banquet vind ik ook prachtig..en de pirouette..en aphrodite..

   Verwijderen
 2. Wauw! prachtig zijn ze.. wij zijn pas geleden verhuisd naar een huis met een tuin, en volgend jaar gaan wij ook een mooie roos uitzoeken.

  Ik vind vooral de midsummersnow prachtig. En dan hybride jazz en de play rose, wat een waanzinnige kleuren!

  Geniet van je 3 nieuwe rozen, hopen dat ze net zo goed aanslaan als je klimroos!

  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooowwww, dat had ik niet moeten zien...
  Ik zag dat je Felicite et Perpetue en pastella bij je 'nog te wensen rozen' geplaatst hebt.
  Beide erg goede aanraders...Pastella bloeit lang en rijk, in de meest prachtige tinten, en zitten verschillende vormen en kleurtjes rozen aan 1 tak, en die Felicite...is een plaatje, mooie lieve roze-rode kleine knopjes, waar een pracht van een pompommetje uit komt...Doen dus zou ik zeggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. owh waaaauw
  daan hou op ik moet nog wachten tot ons volgende huis :P
  maar als we die eenmaal hebben kan ook ik terug naar dit blogbericht en heb ik het voor het uitzoeken, ideaal
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O wat mooi! Maar welke rook nou het lekkerst? Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zijn allemaal erg mooi! Vooral de fluffy's vind ik mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ZO mooi, ben ook dol op rozen. Jaren geleden heb ik een jaar in Winschoten gewoond en heb idd ook het Rozarium bezocht toen. Die eerste foto met dat klimrek herken ik dus :) Ergens eind van het seizoen hebben ze een rozensnoeidag en dan is er (was er toen tenminste) een hele leuke rommelmarkt bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En of ik van rozen houd.......genieten hoor deze rozen parade.....
  Er zat eerder een theehuis en daar hadden ze toen werkelijk alles met rozen te koop, toen kwam ik er vaak: rozen zeep, rozen thee, rozen limonade.......dat vond ik echt een top idee tussen de rozen. Ze zijn volgens mij van eigenaar veranderd later....zo jammer.....

  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Dani, wat is er veel moois dichtbij he? Mijn roots liggen in Winschoten en vele romantische rendez-vous in het rosarium :0) Weet je trouwens dat er aanstaande zaterdag een groenmarkt is in datzelfde rosarium? Kijk maar eens op deze link http://www.pekelderstreekblad.nl/nieuws/3895/groenmarkt-in-nhet-rosarium-in-winschoten/ Misschien spot ik je daar. Op een terras in de zon, want het is tenslotte zomer! Doei meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou Dani, je kan ze gewoon ruiken!!
  Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die er niet van houden!
  Heb er ook een paar in mijn tuin staan; dit jaar ook geplant. En een paar oudjes die het heel goed doen in de schaduw (speciaal op uitgezocht).
  Mooie foto's!

  Lieve groet, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjolijn, welke rozen doen het bij jou goed in de schaduw? Ik heb een muur op het noorden waar ik graag rozen wil, maar niet alleen maar de New Dawn.
   Dani

   Verwijderen
 11. ha ha, leuk. Dat zijn onze damhertjes! En wat een mooie foto's heb je gemaakt van de rozen! Prachtig..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis