zondag 15 juli 2012

Bremen

Afgelopen week zijn we een dagje naar Bremen, Duitsland geweest. Normaal gesproken gaan we altijd naar Oldenburg als we een leuke stad in Duitsland willen bezoeken, maar dit keer reden we even iets verder.

Ik kreeg ooit als tip van iemand om dan zeker even in de oude wijk Schnoor te gaan kijken.
In Schnoor, zo heet de wijk, vind je dicht tegen elkaar staande fraaie 15de en 16de-eeuwse huisjes; het is de oudste wijk van Bremen. Vroeger was het een economisch centrum, nu een leuk wijkje met kleine boetiekjes, galerieën en restaurantjes.
Helaas is het er wel druk, dus veel mooie kiekjes van de schattige huizen zonder mensen zit er niet bij.


Ook liepen we het winkeltje Zauber der Jahreszeiten binnen. Daar ontdekte ik de producten van Nicolas Vahé. Een Fransman die voor de liefde in Denemarken is gaan wonen en een chef is. Hij ontwikkelt heerlijke producten zoals, jams, chutneys, kruidenmixen etc
We hebben naast een heerlijke kruiden zout "The Secret Blend" en een chutney "white wine & pear" een Hazelnoot jam meegenomen. Die laatste is zo verrukkelijk! Die hoop ik nog een keer te kunnen kopen, maar ik heb deze helaas nog niet online gevonden..


We hebben nog verder wat gewinkeld en rondgewandeld in Bremen, even vlug wat gegeten in Vapiano, ondanks de vele veganistische mogelijkheden in Bremen want die zitten net allemaal buiten het centrum.

Bremen is een mooie stad, maar echt aparte winkels zijn we niet tegen gekomen. Voor mooie gebouwen is het een aanrader, maar voor het winkelen gaan we er niet terug (behalve voor de producten van Nicolas Vahé dan...3 opmerkingen:

 1. Sprookjesachtig, die kleine steegjes met naar elkaar toe leunende huisjes mooi in een rij.
  Bedankt om ons eens mee te nemen naar Bremen.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's van Bremen. Echt genieten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige foto's geeft gelijk weer een vakantie gevoel .....die huisje zo sfeervol .....fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis