Quinoa haver ontbijtje met salted caramel saus
-
Ik vind quinoa bij het ontbijt het zo fijn! Ik behoud heel lang een vol
gevoel en ga dan niet zo snel snaaien. En tja, die salted caramel dadel
saus is...
zaterdag 23 juli 2011
Taarten decoreren
Vandaag hebben Suzanne, een collega van mij, en ik een workshop taarten decoreren gedaan bij Maartje Blankert in Groningen. We werden hartelijk ontvangen in haar prachtig ingerichte huis in het midden van Groningen. De tafel was veelbelovend gedekt met allerlei leuke items om de taarten mee te decoreren en twee dummies van taarten ter voorbeeld.
We gingen direct aan de slag; we moesten de ronde cake in drie lagen snijden en vullen met een vlaaivulling en de andere laag met botercreme.
Daarna was het decoreren aan de beurt. We werkten met fondant. Wat nog best lastig is! Bij mijn taart kwamen de eerste scheurtjes al helaas.
Druk en geconcentreerd waren we bezig, de tijd vloog voorbij en voor dat we het in de gaten hadden zater we er al weer drie uurtjes!
Hieronder links mijn taart, en rechts die van Suzanne.
Voor mijn eerste taart ben ik zeker niet ontevreden. Ik vond het erg leuk om te doen en wil het zeker verder uitproberen, maar dan meer op cupcakes etc. Zo'n taart is mij toch iets te machtig en te groot.
Bedankt Maartje voor de leuke middag!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Mmmmm zien er heerlijk uit te mooi om op te eten hahahha heerlijk zo dagje .....leuke foto's. wens je nog een fijn weekend lieve groet rosita
BeantwoordenVerwijderenLiefs....xxx...
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Ik kende het adres waar jij het gemaakt heb nog niet. Heb het laatst ook gedaan met een dozijn vriendinnen. Gewoon hier in de winkel. Ook zo ontzettend gezellig. Had niet zo'n mooie taart als jou hoor. Had een Adidas taart gemaakt voor mijn zoon! Geel met groen!!!! Haha! Was de jouwe ook zo lekker??
BeantwoordenVerwijderenHelemaal HOT die workshops taarten decoreren.
BeantwoordenVerwijderenEn zo te zien heb jij het in je vingers!!!
Ziet er heel leuk en lekker uit!!!
De winkels waar je al dat leuke decoratie spul kan kopen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.....
Fijn weekend....waar vast en zeker een lekker stuk taart bij de koffie of thee zal zijn.
Groetjes,Ger
wat ziet dat er mooi uit! lijkt me erg leuk om een keer te doen, maar niet gemakkelijk volgens mij!
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat de taart goed smaakt, geniet er van!
groetjes,
Yolanda
Wat een mooie taarten zeg!!
BeantwoordenVerwijderenleuk idee om eens te doen
Fijne week
Yolanda
Dat is je goed gelukt, het lijkt me ook best leuk om te doen maar die taart zou ik dan wel meteen weggegeven :-)
BeantwoordenVerwijderenMooi geworden hoor, ik heb een vriendin die het als 'werk' doet, het alleen zo arbeidsintensief dat het meer een hobby is! Had je onze taart gezien toen we jarig waren? Eet smakelijk en succes met je verdere cupcakes, lieve groet
BeantwoordenVerwijderenWow! I looks amazing! now I get hungry!
BeantwoordenVerwijderenSoooooooooo delicous photos..
BeantwoordenVerwijderenI like this..
I looks amazing!
MAny hugs.. Susi
Prachtige taart heb je gemaakt! Heel mooie kleurtjes en de bloemetjes, tja, mijn favoriet natuurlijk!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Wat een leuke workshop lijkt mij dit maar het zal wel aanpoten geweest zijn .
BeantwoordenVerwijderenIk vind je taart in ieder geval helemaal te gek !
Lieve groet ♥RINI♥
Als het goed is (heb niet echt hele groene vingers dus bij mij weet je het nooit..) komen er straks zaadjes aan (in de nazomer). Als je me je adres doorgeeft zal ik zaadjes naar je sturen oke?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!
Weet je zeker dat dit jullie 1e taarten zijn? Ze zijn nl erg goed gelukt.
BeantwoordenVerwijderenEn dat fondant is inderdaad een lastig product. Het helpt al als je er wat marsepein doorheen doet, maar dan worden de kleuren weer wat minder fel.
Im neem aan dat het smullen was!
groetjes
Katja
Je taart is anders bijzonder geslaagd hoor...ik had een cupcake niet eens zo mooi op kunnen maken!
BeantwoordenVerwijderenBedankt Dani voor je lieve en warme woorden in je reactie op mijn post..dat deed echt goed!!
Een fijne avond nog!! Lieve groet, Ingrid
hoi nou dat ziet er prachtig uit heb je mooi gemaakt en ik denk dat hij heerlijk is gezien de vulling mmmm
BeantwoordenVerwijderengr sandra
Leuuk, mijn nicht doet het ook met verjaardagen etc..leuk werkje..moet misschien toch maar eens wat creatiever worden :S:P..
BeantwoordenVerwijderenGroetjess
Gorgeous! The tarte in white is simply gorgeous! :-) Hugs Yvonne
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg gezellig uit jullie workshop en prachtige taarten. En even over de stokrozen, als de bloemen uitgebloeid zijn valt de bloem eraf en blijft er een knop over, dit is de zaadbol, laten drogen en in het voorjaar uitstrooien, succes verzekerd!
BeantwoordenVerwijderenAnne Cevat
De taart is erg mooi geworden! Ik heb al een tijdje geen taarten meer gedecoreerd, maar als ik dit zie krijg ik er wel weer zin in. :) Ik ben zelf niet zo van het taarten eten, eigenlijk (cupcakes zijn inderdaad groot genoeg ;)), maar het is wel heel leuk om het kado te doen. Het maakt mensen altijd blij als je een mooie taart hebt gemaakt. Ik gebruik ook wel eens een Blanda-schaal van Ikea, daar krijg je dan een wat kleiner, bolvormig taartje mee. Ik wist trouwens helemaal niet dat er in de stad ook (naast Pipoos dan) workshops te volgen waren. Leuk!
BeantwoordenVerwijderenFondant is een zeer fijn maar lastig materiaal om mee te werken, en inderdaad vergt het enige oefening. Maar jou taart ziet er schitterend uit. Ik zou niet zeggen dat het je eerste keer was.
BeantwoordenVerwijderenCup-cake decoreren met fondant kan soms heftig zoet worden. Maar is heel erg leuk.
ps. heb dit op school gedaan, studie levensmiddelentechnologie vandaar ;)
Leuke reacties allemaal. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom :-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Maartje
http://maartjeblankert.nl/