Onderstaand gerecht komen uit het boek, met toch wel wat aanpassingen. Oorsponkelijk heet het zelfs Quinoa salade met gedroogde limoen. En laat ik nu net geen gedroogde limoen kunnen vinden :-) Vandaar dus gewoon Quinoa salade!
Quinoasalade
2 middelgrote zoete aardappels
1,1 dl olijfolie
200 gr gemengde basmatierijst en wilde rijst
200 gr quinoa
4 tenen knoglook in dunne plakjes
3 el gesnipperde salieblaadjes
3 el grof gehakte oregano
6 el gesnipperde munt
4 bosuien (groene gedeelte, in dunne ringetjes)
1 tl citroensap
160gr biologisch feta
zout & peper
Oven voorverwarmen tot 200°C. Zoete aardappelen schillen en in blokjes van 2 cm snijden. Braadslee bekleden met bakpapier, hierover zoete aardappelblokjes verdelen en besprenkelen met wat olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven 25 minuten gaar.
Ondertussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Quinoa in pan met royaal kokend water zo'n 9 minuten koken. Afgieten in een fijne zeef. Rijst en quinoa mengen in een grote kom.
Restant olijfolie verhitten in koekenpan, knoflook 30 seconden fruiten tot deze lichtbruin is. Salie en oregano toevoegen, 1 minuut roeren. Giet alles bij rijst/quinoa mengsel.
Geroosterde aardappel er aan toevoegen, samen met de munt, bosui, citroensap, feta en een beetje zout en peper.
Alles losjes omscheppen en de salade lauwwarm opdienen.
2 middelgrote zoete aardappels
1,1 dl olijfolie
200 gr gemengde basmatierijst en wilde rijst
200 gr quinoa
4 tenen knoglook in dunne plakjes
3 el gesnipperde salieblaadjes
3 el grof gehakte oregano
6 el gesnipperde munt
4 bosuien (groene gedeelte, in dunne ringetjes)
1 tl citroensap
160gr biologisch feta
zout & peper
Oven voorverwarmen tot 200°C. Zoete aardappelen schillen en in blokjes van 2 cm snijden. Braadslee bekleden met bakpapier, hierover zoete aardappelblokjes verdelen en besprenkelen met wat olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven 25 minuten gaar.
Ondertussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op pak. Quinoa in pan met royaal kokend water zo'n 9 minuten koken. Afgieten in een fijne zeef. Rijst en quinoa mengen in een grote kom.
Restant olijfolie verhitten in koekenpan, knoflook 30 seconden fruiten tot deze lichtbruin is. Salie en oregano toevoegen, 1 minuut roeren. Giet alles bij rijst/quinoa mengsel.
Geroosterde aardappel er aan toevoegen, samen met de munt, bosui, citroensap, feta en een beetje zout en peper.
Alles losjes omscheppen en de salade lauwwarm opdienen.
We aten dit samen met nog een gerecht uit het kookboek plenty: Brocolletisalade met zoete sesam.
Wat heb je toch een heerlijke passie...het water loopt mij hier altijd uit de mond, alhoewel ik zelf helemaal niet zo'n keukenprinses ben!!
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid
KIJK !!!! ja hoor ik zie het al,ik kom binnenkort bij je eten,heeeeerrrlijk....
BeantwoordenVerwijderenWant uuh die broccolisalade naaa dat gaat er bij mij wel in meer de rest hier lust dat dus niet hé.
Ik vind het wel heel leuk al jou recepten even uitproberen.
groetjes
Dicky Marie
Ziet er heerlijk uit !!....liefs van mij...xxx...
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook al staan watertanden bij dit boek. Nu dus definitief op het verjaardagslijstje voor vriendin Ria, ook een kook(boek)fan. Kan ik weer heerlijk uit eten, haha!!
BeantwoordenVerwijderen