woensdag 29 september 2010

Tagliatelle van Courgette

Gevonden in een hele oude Allerhande, bewaard in mijn map en nu voor het eerst gemaakt. De smaak was erg lekker, het is wel aan te raden er iets bij te eten, zoals stokbrood of gefrituurde aardappeltjes anders is het niet echt genoeg. Het werd wel erg vochtig in de ovenschaal, dus er even uitscheppen met een schuimspaan achtig iets.
Tagliatelle van Courgette
2 personen

2 courgettes
3 Tasty Tom tomaten in plakken
1 bol mozzarella in plakken
50 gr grana padano, geraspt

Verwijder de onder-en bovenkant van de courgettes, en snijd elke courgette in de lengte in drie plakken. Snijd elke plak in de lengte in dunne repen, of schaaf de plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Kook de courgette in een ruime pan met zout water 1 - 2 minuten.
Verwarm de ovengrill. Leg de uitgelekte courgette in een ingevette ovenschaal en leg de plakken tomaat en mozzarella erop (afwisselend 2 plakken tomaat 1 plak mozzarella). Bestrooi het gerecht met zout, peper en de grana padano naar smaak en schuif de ovenschaal 10 minuten onder de grill.

4 opmerkingen:

  1. lijkt me lekker .
    Ik ga het proberen na te maken.
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zonder bijgerecht klinkt het prima voor mijn afvalpoging. Ga het proberen! Dank.
    Groetjes,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmh, now I´m hungry!!!
    Have a nice evening, dear Dani,
    Best regards,
    YVonne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis