Vegetarische Lasagne
2 à 3 personen
- lasagnevellen (pakje van Honig)
- 1 aubergine, in halve schijfjes
- 1 courgette, in stukjes
-2 tomaatjes, in schijfjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 gram zachte geitenkaas (bij Albert Heijn: Bettina Blanc)
- 50 gram geraspte kaas
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
-pijnboompitjes
- Gedroogde basilicum en oregano
- Zout en peper
- olie om in te bakken
Verhit olie in een grote platte pan en bak de plakken aubergine om en om totdat ze minimaal goudbruin zijn. . Verhit olie in een hapjespan (of wok) en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette toe en bak de groente op een half hoog vuurtje ongeveer 8 minuten.
Maak een saus van 2 blikjes tomatenpuree, de hoeveelheid water die in twee blikjes tomatenpuree past, kruiden, zout en peper. Voeg de saus toe aan de groenten in de hapjespan en laat het geheel nog een minuut zachtjes koken.
Snijd de geitenkaas in stukjes.
Vet een kleine ovenschaal in. Giet eerst de helft van de rode saus met groenten in de schaal en dek deze af met lasagnavellen. Verdeel de halve aubergineplakken op de lasagnevellen en leg de helft van de geitenkaas ertussen. Dek dit weer af met lasagne. Besluit met een laag rode saus, schijfjes tomaat, nog wat geitenkaas en pijnboompitjes. Strooi nog wat geraspte kaas over de lasagna (niet te veel).
Zet de lasagna een half uur in de oven op 200 graden.
Lekker met een stokbrood erbij om de saus op te dippen..
Tja... hoe zet je lasagne leuk op de foto..
- lasagnevellen (pakje van Honig)
- 1 aubergine, in halve schijfjes
- 1 courgette, in stukjes
-2 tomaatjes, in schijfjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 gram zachte geitenkaas (bij Albert Heijn: Bettina Blanc)
- 50 gram geraspte kaas
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
-pijnboompitjes
- Gedroogde basilicum en oregano
- Zout en peper
- olie om in te bakken
Verhit olie in een grote platte pan en bak de plakken aubergine om en om totdat ze minimaal goudbruin zijn. . Verhit olie in een hapjespan (of wok) en fruit de ui en de knoflook. Voeg de courgette toe en bak de groente op een half hoog vuurtje ongeveer 8 minuten.
Maak een saus van 2 blikjes tomatenpuree, de hoeveelheid water die in twee blikjes tomatenpuree past, kruiden, zout en peper. Voeg de saus toe aan de groenten in de hapjespan en laat het geheel nog een minuut zachtjes koken.
Snijd de geitenkaas in stukjes.
Vet een kleine ovenschaal in. Giet eerst de helft van de rode saus met groenten in de schaal en dek deze af met lasagnavellen. Verdeel de halve aubergineplakken op de lasagnevellen en leg de helft van de geitenkaas ertussen. Dek dit weer af met lasagne. Besluit met een laag rode saus, schijfjes tomaat, nog wat geitenkaas en pijnboompitjes. Strooi nog wat geraspte kaas over de lasagna (niet te veel).
Zet de lasagna een half uur in de oven op 200 graden.
Lekker met een stokbrood erbij om de saus op te dippen..
Tja... hoe zet je lasagne leuk op de foto..
Zeg kunnen we geen blog eetclubje gaan beginnen bij jouw thuis......ik kom !!!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend liefs Ria.....
dank je wel weer Dani voor al het lekkers!!geniet van je weekend...en het staat mooi op de foto hoor!
BeantwoordenVerwijderenIngrid
Ik kom net bij Ger vandaan, zij heeft het toetje na.
BeantwoordenVerwijderenNiet verkeerd om hier gezamelijk te smullen! Het ziet er heerlijk uit. Het beeld zegt genoeg;-)
Fijn weekend!
Lieve groetjes, Helena
Ik ben al heel lang op zoek naar een recept voor vega lasagne. Het ziet er heerlijk uit, ik ga meteen het recept overnemen!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend!
Heerlijk recept!!!
BeantwoordenVerwijderenMooi blog heb je, ik kom graag nog eens terug..groet ROelien
Hmmm Dani die recepten van jou, lekker en ze passen in mijn raak-de-vakantiekilootjes-kwijt regime.
BeantwoordenVerwijderenLieve groet van Carina
klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenjammer genoeg niet veganistisch!
GO VEGAN