zondag 22 april 2012

Restaurant Voilà

De meeste die mijn blog langer volgen weten inmiddels dat we dol zijn op lekker eten. In de loop van de jaren zijn Rick en ik steeds bewuster geworden van wat we eten. Eerder gebruikte we alleen nog maar biologische producten wanneer het afkomstig was van dieren. maar inmiddels proberen we zonder vlees, vis en zuivel te eten en dat lukt tot nu toe prima.

Met uit eten gaan is dat natuurlijk niet altijd even makkelijk, vegetarische gerechten staan inmiddels wel hier en daar, zij het wat summier, op de kaart. Maar vegan? Dat wordt een stuk lastiger, terwijl wij juist zo van uit eten gaan houden.

Restaurant Voilà zit sinds een jaar in Groningen en serveert gerechten zonder een keuze menu. Ze serveren het diner volgens het Franse table d'hôtes-principe: elke avond een dagelijks wisselend 5-gangen diner voor €35,00. Op hun website gaven ze aan ook aan dieetwensen te kunnen aanpassen.

Na een e-mail gestuurd te hebben met onze vragen werd ik 5 minuten na het versturen al teruggebeld. "Natuurlijk kan dat!". Alleen wel even van te voren bij de reservering laten weten zodat ze er rekening mee konden houden.

Afgelopen zaterdag avond was het dan zover. Omdat Rick alweer 41 jaar wordt besloten we hier onszelf lekker te laten verwennen. En dat is gelukt!
Helaas konden de twee laatste gerechten niet op de foto vanwege te weinig licht, maar hieronder een impressie wat ons geserveerd werd:



Als voorgerecht een Tabouleh met daarop een microsalade, gegrilde courgette, toast van biologisch brood en saus/dressing van dadels en ik geloof balsamico azijn. Ontzettend mooi opgemaakt en het smaakte ons zalig.
Erbij hadden we een zalige witte wijn genaamd Esporão Reserva Branco uit 2010.

Als tweede gang kregen we een tomatensoep met verse groene kruiden die opgediend werd in een terrine. Geserveerd met heerlijk biologisch brood en croutons.

Daarna het hoofdgerecht: linzen gaargestoofd in een paddenstoelenboullion, met paddenstoelen, superzachte zoete tomaten en spinazie. Dit was zo ontzettend lekker! Zo smaakvol en kruidig. Dit zou ik zo graag vaker willen eten..
Erbij hadden we een Pinot Noir uit Zwitserland. Deze was erg zacht en paste prima bij het eten!

In plaats van een kaasplankje en een nagerecht kregen wij maar liefst twee nagerechten!
Als eerste gegrilde ananas geregen aan rozemarijn met een rabarbersiroop erbij. Erbij een Eiswein uit Duitsland genaamd Nachtgold.

Daarna een heerlijke fruitsoep (ik weet even de chique benaming hiervoor niet meer) van meloen. Hierin een bolletje wijnsorbet (van Heeren van Alede) en rode vruchten gemarineerd in wodka en bestrooid met de verse citroenmelisse van De Keukentuin. Hierbij hadden we een Moscato d'Asti - fruitige lichte Italiaanse dessertwijn.

We lieten ons de wijnen erbij schenken die ze aanbevolen en dat kan ik iedereen, die van wijn houdt, zeer aanraden. Ik heb nog nooit zo'n lekkere witte wijn als de Esporão geproefd!

Al met al een geweldige ervaring met gastvrije en enthousiaste mensen met veel kennis van zaken. Wij gaan hier zeker vaker naar toe!

Restaurant Voilà
W.A. Scholtenstraat 39
9711 XB Groningen

4 opmerkingen:

  1. O fantastisch dat het restaurant helemaal op jullie wensen in kan spelen! Het ziet er ook overheerlijk uit en begrijp daarom dat het jullie het zo voortreffelijk heeft gesmaakt. Een leuk stukje reclame voor restaurant Voíla..en een leuk adresje voor jullie om lekker buiten de deur te eten. Ze hebben er erg veel werk van gemaakt, super!

    Gefeliciteerd met manlief!

    Fijne dag nog,

    Liefs Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zeker wel lekker uit! Gaaf hoe gastvrij jullie ontvangen zijn. Op en top genieten. Liefs Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm, wat klinkt dit goddelijk zeg! Wat fijn dat jullie er zo heerlijk hebben gegeten en helemaal gewledig dat ze daar zo gastvrij zijn en helemaal op jullie wensen inspeelden.
    Helaas is Voila voor ons (veels) te ver weg!
    Enne, alvast gefeliciteerd met Rick! ;-)

    Lieve groet, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ......was mijn eerste gedachten bij het zien van de foto's.....mmm...ziet er verrukkelijk uit...

    mijn tweede gedachten.....bij het lezen van je post..... precies wat jullie wens is wat eten betreft...

    mijn derde gedachten....allemaal gezond en wel...
    maar ik tel wel even 4 maal wijn....(maar telden in flessen:-))....;-)

    ben op de website gaan kijken en zie dat al die heerlijke wijnen ook per glas te bestellen zijn....

    Lieve groeten,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis