donderdag 5 april 2012

Pasta met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes

Mijn zus en ik hebben afgesproken elke week een vooraf uitgekozen recept te maken uit Quick-fix Vegan van Robin Robertson. Het eerste recept werd de Pasta met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes. En een succes recept vond ik. Tijdens het maken was ik even bang dat het te zuur zou zijn, door de witte wijn en de kappertjes, maar dat viel allemaal samen met de andere lekkere smaken. Ik zal dit recept zeker herhalen!


Pasta met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes

1 kleinere bloemkool
½ cup cherry tomaatjes (hier heb ik er zelf wat meer van gedaan)
2 el olijfolie
zout en versgemalen peper
300 gram penne of mini penne (de laatste heb ik gebruikt)
4 teentjes knoflook fijngehakt
 ¼ cup pijnboompitjes
¼ cup rozijnen
2 el kappertjes
¼ tl rode peper vlokken
¼ tl venkelzaad (heb ik niet gebruikt)
½ cup groente bouillion of witte wijn 
3 eetlepels gesneden verse basilicum

Oven voorverwarmen op 220 C°. Stronk van de bloemkool verwijderen. Dan in plakken van ong 1 cm snijden alsof je een brood snijd. De dunne plakken breken in kleinere stukken. Verdelen over een ovenplaat (ingevet of met bakpapier). Hiertussen de cherrytomaatjes leggen. Besprenkelen met peper, zout en olijfolie.
In de oven plaatsen voor 15-20 min en halverwege de tijd de bloemkool omdraaien.

Ondertussen de pasta koken volgens de verpakking. In een kleine steelpan de knoflook en pijnboompitten bakken tot de knoflook zacht is. Voeg de rozijnen, kappertjes, pepervlokken en witte wijn toe (en eventueel venkelzaad). Laat ongeveer 1 minuut sudderen.

Pasta, bloemkool, tomaatjes en het knoflookmengsel samenvoegen en opdienen. Verdeel er wat basilicum overheen.

6 opmerkingen:

  1. Al ben ik niet zo'n bloemkoolfan, ik vind het er heerlijk uit zien hoor!!

    Fijne Pasen! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk, alleen jammer dat m'n kinderen en vooral Marcel bloemkool NIET lekker vinden...

    Smakelijke foto! ☺

    Lieve groet, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmmziet er heerlijk uit zeg, wat maak je toch altijd mooie foto,s ervan.fijne paasdagen lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat leuk! Bloemkool en pasta en tomaat vind ik een erg lekkere combinatie :-) En Robin Robertson is één van mijn favoriete kookboekschrijvers, Quick Fix Vegan heb ik ook. Thanks voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mmm lijkt mee heerlijk!
    fijne paasdagen
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bloemkool niet mijn favoriet maar zoals jij het schrijft en fotografeerd het uitproberen waard.

    Ik wens je een fijn paasweekend.
    Liefs,
    Rozmeen

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis