vrijdag 2 maart 2012

Witlofbladerdeeg taartje

Laatst had ik een enorme hoeveelheid witlof in de aanbieding gekocht. Behalve dat mijn konijntjes dat erg graag lusten vonde ik het ook wel leuk om met witlof weer eens wat nieuwe recepten te proberen. De basis van onderstaand recept komt oorspronkelijk van de AH recepten site, maar ik heb deze zelf een andere draai gegeven.

Witlofbladerdeeg taart
4 plakjes bladerdeeg (neem die van de euroshopper die zijn zonder boter)
2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
125 gram tofy, verkruimeld
2 plakjes vegetarische bacon in reepjes (vegetarische slager)
Scheutje Liquid Smoke
olie om in te bakken

Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze in een vierkant. Laat de randen een beetje overlappen en druk het in met een vork. Zet voor 10 minuten in de oven.
Bak in een koekepan met een beetje olie de rode ui en de witlof aan, ongeveer 5 minuten.
In een andere pan op iets hoger vuur in wat olie de verkruimelde tofu, reepjes vegetarische bacon en een scheutje liquid smoke aanbakken tot de tofu een kleurtje krijgt.
Haal het bladerdeeg na de 10 min uit de oven.
Meng het tofu mengsel bij het witlof rode ui mengsel, goed roeren.
Verdeel het over het midden van de bladerdeeg en plaats nog eens voor 10 minuten terug in de oven, of tot de bladerdeeg mooi goudbruin is.
Wij hebben er een heerlijke groene salade met tomaten bij gegeten.

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit Dani, dat ga ik zeker proberen, ik heb namelijk altijd witlof in de koelkast liggen.
    Dank je voor het delen!!
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, wat een heerlijk recept lijkt me dat! Alleen zo jammer dat 3 van de gezinsleden niet van witlof houden...
    Ik wist niet dat er bladerdeeg zonder boter bestond? Of bedoel je dat als bestanddeel margarine heeft i.p.v. het (vettere) roomboter?

    Fijn weekend, groetjes, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marjolijn,
      Klopt er zit geen boter in, maar plantaardige margarine.
      Ik probeer zoveel mogelijk dierlijke producten te vermijden, en dus ook zuivel. Deze bladerdeeg is een goed alternatief. Overigens kun je de witlof gewoon weglaten hoor, is het ook goed te eten :-)
      groetjes
      Dani

      Verwijderen
  3. Dat ziet er heeeerlijk uit zeg! Ik ben dol op hartige taartjes!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis