Witlofbladerdeeg taart
4 plakjes bladerdeeg (neem die van de euroshopper die zijn zonder boter)
2 rode uien, in halve ringetjes gesneden
2 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
2 stronkjes witlof, in reepjes gesneden
125 gram tofy, verkruimeld
2 plakjes vegetarische bacon in reepjes (vegetarische slager)
Scheutje Liquid Smoke
olie om in te bakken
olie om in te bakken
Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en leg ze in een vierkant. Laat de randen een beetje overlappen en druk het in met een vork. Zet voor 10 minuten in de oven.
Bak in een koekepan met een beetje olie de rode ui en de witlof aan, ongeveer 5 minuten.
In een andere pan op iets hoger vuur in wat olie de verkruimelde tofu, reepjes vegetarische bacon en een scheutje liquid smoke aanbakken tot de tofu een kleurtje krijgt.
Haal het bladerdeeg na de 10 min uit de oven.
Meng het tofu mengsel bij het witlof rode ui mengsel, goed roeren.
Verdeel het over het midden van de bladerdeeg en plaats nog eens voor 10 minuten terug in de oven, of tot de bladerdeeg mooi goudbruin is.
Meng het tofu mengsel bij het witlof rode ui mengsel, goed roeren.
Verdeel het over het midden van de bladerdeeg en plaats nog eens voor 10 minuten terug in de oven, of tot de bladerdeeg mooi goudbruin is.
Wij hebben er een heerlijke groene salade met tomaten bij gegeten.
Dat ziet er heerlijk uit Dani, dat ga ik zeker proberen, ik heb namelijk altijd witlof in de koelkast liggen.
BeantwoordenVerwijderenDank je voor het delen!!
Groetjes Sandra
Mmmm, wat een heerlijk recept lijkt me dat! Alleen zo jammer dat 3 van de gezinsleden niet van witlof houden...
BeantwoordenVerwijderenIk wist niet dat er bladerdeeg zonder boter bestond? Of bedoel je dat als bestanddeel margarine heeft i.p.v. het (vettere) roomboter?
Fijn weekend, groetjes, Marjolijn
Hoi Marjolijn,
VerwijderenKlopt er zit geen boter in, maar plantaardige margarine.
Ik probeer zoveel mogelijk dierlijke producten te vermijden, en dus ook zuivel. Deze bladerdeeg is een goed alternatief. Overigens kun je de witlof gewoon weglaten hoor, is het ook goed te eten :-)
groetjes
Dani
Dat ziet er heeeerlijk uit zeg! Ik ben dol op hartige taartjes!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes van Nicole