vrijdag 30 september 2011

Dag lieve Gijs


Vanochtend stond ik op en keek ik naar Gijs. Ik vroeg mij af wie ik er een plezier mee deed om het nog langer aan te zien. Zeker niet Gijs, hij was gewoon echt zichzelf niet meer, de paar dagen in de tuin die ik hem nog wilde gunnen zouden er toch niet zijn, hij kwam amper van zijn plekje af, en ik was mij alleen maar zorgen aan het maken. Toen ook zijn lievelingssnoepje met minder enthousiasme werd ontvangen hebben we de beslissing genomen, we hebben gebeld en konden direct terecht.
Uiteraard gevraagd naar de dierenarts waar we nog wel vertrouwen in hadden bij die kliniek en die was er gelukkig. Gijs is rustig in mijn armen ingeslapen, maar jakkes wat is dat toch altijd moeilijk :-(

Rust zacht lieve Gijs.

Het kaartje bovenaan met het meisje en een speelgoedkonijn in haar armen lag vanochtend op de deurmat toen we thuiskwamen van de dierenarts. Gekregen via postcrossing vanuit Finland. Wat een toeval!

donderdag 29 september 2011

Irfan en Gijs

Irfan, ons golden Persje zat laatst zo leuk vanaf de kast toe te kijken hoe ik met de judaspenning bezig was dat ik heb ook weer even op de foto heb gezet. Inmiddels al weer voor de twee jaar oud, maar hij blijft een kitten achtig katje, niet alleen omdat hij niet heel erg groot is, maar vooral door zijn gedrag. Een enorme deugniet is het :-)
 

En dan een update over ons konijn Gijs. Ondanks dat dit mannetje nog niet zo lang bij ons woont (1½ jaar) zijn we ons erg aan hem gaan hechten. Hij is een enorme knuffel en altijd vrolijk. Zoals ik al eerder schreef heeft Gijs bulten, de eerste dierenarts er naar keek trok haar schouders op en wist het niet. Gaf anti-biotica en zei over een week terug te komen.
De volgende arts die er daar naar kijk meldde dat de anti-biotica goed aan was geslagen en wilde zo vlug mogelijk van ons af. Het ging helemaal niet beter! Er kwamen bulten bij! Maar hij wilde eigenlijk niets van mijn vragen en opmerkingen horen, en ik had geen zin om mijn vragen nog aan hem te stellen aangezien ik toch geen serieus antwoord kreeg.

Het zat ons niet lekker, de bulten zijn inmiddels bijna niet te tellen. Daarom zijn we vandaag met Gijs naar Dierenziekenhuis Groningen gereden. Met aan de ene kant de hoop dat zij een oplossing zouden hebben, maar anderszijds toch om mijn gevoel te laten bevestigen: tumoren. Maar om hoe dan ook serieus genomen te worden met ons konijn Gijs. En dat werden we gelukkig, de dierenarts is bijna een uur bezig geweest met Gijs maar ook om ons uitgebreid te informeren over wat het zou kunnen zijn.

Helaas kregen we dus zoals verwacht slecht nieuws; tumoren. Om het zeker te laten weten zouden ze een paar bulten moeten wegsnijden en opsturen, maar we hebben besloten niet de hele molen in te gaan met Gijs. We hebben geen idee hoe oud hij is, en een behandeling zou zo weinig kans van slagen hebben dat we het niet dierwaardig vinden om hem dat aan te doen. We hebben pijnstillers meegekregen en gaan de aankomende dagen aan het idee wennen dat we heel snel de beslissing moeten gaan nemen om hem te laten gaan. Nu gaan we hem nog even lekker verwennen en al het groen voer geven wat hij maar op kan.


woensdag 28 september 2011

Juddaspenning


Vorige week gingen we even langs Janneke van Nuzzelspul in Slochteren. Haar winkeltje zag er weer schitterend uit en wat een prachtige meubels heeft ze staan! Ik kocht een mooie apart regaal waar ik nog geen bestemming voor heb en kreeg een paar takken Judaspenning mee. Zo mooi! Snel even iets bij elkaar gezet op de sidetable. Oops wordt het toch ineens herfstig in huis!

maandag 26 september 2011

Dagje Eemnes en Utrecht


Wat hebben we een mazzel gehad met het weer afgelopen weekend! En nog steeds eigenlijk... Pauline en ik hadden het plan om eens lekker te gaan genieten in Utrecht, bij restaurant Badhu. Omdat het toch wel zonde was om alleen daarvoor helemaal vanuit het hoge noorden naar Utrecht te gaan rijden hebben we een hotelletje geboekt en besloten we in de middag eerst lekker te gaan lunchen bij Theetuin Eemnes.




Ik ben nog nergens zo'n prachtige theetuin tegengekomen als deze. Het is een behoorlijke tuin met tig leuke hoekjes en plekjes. Je kan de zon opzoeken, de drukte, maar ook leuke stille achteraf plekjes met veel privacy. Overal is het begroeid en alles is weelderig groen.

Ze hebben heerlijk luierende varkentjes, loslopende konijnen die lekker langs komen huppelen en heel veel verschillende kipjes die een graantje meepikken van het eten van de bezoekers.



De salades die we hadden besteld waren heerlijk. Voor mij een vegetarische Griekse salade, en voor Pauline een kipsalade met een overdosis aan pinda's.

 


Voor diegene die zich afvragen hoe ik eruitzie :-) Ik sta op de linkerfoto met de beige top, en Pauline in het paars.

In de theetuin, en eigenlijk ook in Utrecht lijkt alles nog veel groener en minder herfstig dan in Groningen, het viel echt op!
Pauline heeft mij laten zien hoe springbalsemien zicht voortplant, echt grappig hoe ze zo open knappen.



Dit plekje was wel zo geweldig! Echt heel sfeervol, en gaat als inspiratiebron dienen voor Pauline haar tuintje. Echt prachtig met een dak van druiven..


Daarna zijn we naar de binnenstad van Utrecht gegaan voor een bezoekje aan Dille & Kamille (iemand een startkapitaal over om een winkel te beginnen in Groningen? Echt ongelofelijk dat deze er nog niet zit, en we beloven het: we worden vaste klant :-)) Vervolgens zijn we neergestreken op een terrasje en hebben we genoten van het zalige weer.


Vervolgens ingecheckt in ons hotel: De Admiraal. Een echte aanrader, het is er knus, modern en je wordt er enorm hartelijk en persoonlijk ontvangen. Lachen moest ik wel toen ik 's ochtend wakker werd van de uitleg van de hoteleigenaar aan twee Chinese gasten hoe een fiets in Nederland werkt met een terugtrap rem :-) "please don't hit anything" was het advies toen ze wankel weg fietste over de stoep.


's avonds vele uren door gebracht in het restaurant Badhu. Helaas was het te donker om mooie foto's te maken van het eten, maar in mijn andere bericht over dit restaurant kun je een impressie opdoen van de prachtige gerechten die ze serveren.

Al met al hebben we heerlijk genoten van het weer, het lekkers, de prachtige omgeving en de gezelligheid.

maandag 19 september 2011

Hortensia, Geiten en Gijs

Even een van alles en nog wat update. De laatste tijd heb (of maak?) ik geen tijd voor mijn blog zoals ik zou willen, dus het lag eventjes stil. Er gebeurt ook weinig naar mijn idee, er zijn weinig mogelijkheden om even lekker te wandelen met dit weer, rommelmarkten lukten niet door verkeerde timing en het ik heb een kookdip :-)


Helaas maar weinig enorme hortensiabloemenschermen gehad dit jaar vanwege de hevige vorst afgelopen winter. Toch leveren de enkele bollen die ik eraf heb gehaald wel mooie kleurpalletten.


Tijdens een kort fietstochtje in de regen kwamen we er eindelijk achter wat die "witte kudde" heel in de verte nou was in een natuurgebied aan de rand van Veendam. Dachten we eerst dat het witte ganzen waren blijken het geiten te zijn!
Zodra ze ons zagen kwamen ze met z'n alle al mekkerend op ons af, zo schattig! Toch jammer dat je dan niets voor ze hebt, ze keken zo vol verlangen naar iets lekkers.


En we hebben zorgen om ons konijn Gijs. We vinden plotseling over zijn hele lichaam een stuk of 10 erwt-grote bultjes op zijn huid. De dierenarts staat ook voor een raadsel, hij is gevaccineerd, hij eet verder nog en doet nog zijn ding echter allemaal ietsjes rustiger. Van de week maar weer terug voor verder onderzoek... hopelijk is het niets ernstigs.

woensdag 14 september 2011

Inspiratie


Wat een heerlijke frisse keuken! 
Bron foto's: Lizarriturry Tuneu

zaterdag 10 september 2011

lavendelmunt


Lavendelmunt, ik had er nog nooit van gehoord tot ik in Domies Toen deze muntsoort tegen kwam. Ik heb er een foto van gemaakt zodat ik deze later nog eens in tuincentra kon opzoeken. Helaas nergens te vinden. Tot ik ze ineens op de bestellijst van de Keukentuin tegenkwam. Direct een plantje gekocht uiteraard en inmiddels is het al tot een behoorlijke bos uitgegroeid.

Het is een muntsoort waar je perfect thee van kan zetten, met een vleugje lavendel eraan. Typisch zo'n plant waar je even je hand doorheen haalt als je er langs loopt om de geur op te snuiven :-)

zondag 4 september 2011

Braderie de Lille 2011

Dit jaar zijn we voor het eerst naar Lille gegaan. Veel over gehoord, nog nooit geweest dus van te voren goed ingelezen waar ik moest zijn. We hebben er voor gekozen om zaterdagmiddag te arriveren, en na een nogal vreemde in-check ervaring met het hotel (we hebben geen enkel personeelslid gezien die dagen, en alles werkte met codes en sleutels uit kluisjes halen etc, het was net een adventure game :-)) gingen we lopend de binnenstad in.



Het was maar goed dat ik van te voren had gekeken waar ik wilde zijn, want de binnenstad van Lille, de grote straten leek echt meer op een doorsnee braderie met nieuwe spullen met veel muziek (de Peruaanse fluiten vlogen je om de oren) en veel eten en drinken. Wel een ontzettend leuke en gezellige sfeer.


 
We zijn doorgelopen naar La façade de l'Esplanade waar inderdaad de brocante te vinden was. Wat was het heet! En wat was het druk! Ongelofelijk wat een mazzel met het weer, en zo slenterde we heerlijk van kraampje tot kraampje. Veel mooie spullen gezien, het ene te groot en te zwaar om mee te nemen, het ander veel te duur (ik heb geen spuitfles onder de EUR 75,00 kunnen vinden naar mijn smaak). Ontzettend veel en prachtige industriele items zoals lampen en lockers, maar daar wisten ze ook wel de prijs voor te vragen, en om nou met een locker onder de arm door Lille te struinen :-))
 Toch heb ik wel hele leuke items kunnen vinden voor leuke prijsjes.

Uiteindelijk zijn we er niet heen gegaan om alleen maar dingen te kopen, maar ook om de sfeer te proeven. Tegen de avond zijn we heerlijk door de binnenstad gaan lopen en hebben we nog wat leuke nieuwe dingetjes gekocht zoals Savon de Marseille, een tas en een paar schitterende strengen gerookte knoflook (wat ruikt dat toch heerlijk). Ik houd er één voor decoratie en de rest ga ik lekker gebruiken.

We hadden overdag een temperatuur van ongeveer 27 graden en waren helemaal niet bezig met eventuele neerslag. Toen we 's avonds uitgeput in ons hotel zaten barstte het noodweer los. Vanaf 9 hoog hadden we een prachtig uitzicht op het bliksem spektakel en rennende mensjes voor de regen. Ben blij dat die bui ons niet heeft overvallen.

Even snel wat foto's gemaakt van wat ik aan brocante heb gekocht:





Twee ontzettend gave apothekersflessen , behoorlijk groot met nog restanten poeder erin en oude antieke etiketten. Ik was er direct helemaal verliefd op. Vervolgens nog twee leuke oude facet kommetjes met bloemetjes erop en een grote verweerde gemerkte schaal uit Frankrijk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis