donderdag 29 september 2011

Irfan en Gijs

Irfan, ons golden Persje zat laatst zo leuk vanaf de kast toe te kijken hoe ik met de judaspenning bezig was dat ik heb ook weer even op de foto heb gezet. Inmiddels al weer voor de twee jaar oud, maar hij blijft een kitten achtig katje, niet alleen omdat hij niet heel erg groot is, maar vooral door zijn gedrag. Een enorme deugniet is het :-)
 

En dan een update over ons konijn Gijs. Ondanks dat dit mannetje nog niet zo lang bij ons woont (1½ jaar) zijn we ons erg aan hem gaan hechten. Hij is een enorme knuffel en altijd vrolijk. Zoals ik al eerder schreef heeft Gijs bulten, de eerste dierenarts er naar keek trok haar schouders op en wist het niet. Gaf anti-biotica en zei over een week terug te komen.
De volgende arts die er daar naar kijk meldde dat de anti-biotica goed aan was geslagen en wilde zo vlug mogelijk van ons af. Het ging helemaal niet beter! Er kwamen bulten bij! Maar hij wilde eigenlijk niets van mijn vragen en opmerkingen horen, en ik had geen zin om mijn vragen nog aan hem te stellen aangezien ik toch geen serieus antwoord kreeg.

Het zat ons niet lekker, de bulten zijn inmiddels bijna niet te tellen. Daarom zijn we vandaag met Gijs naar Dierenziekenhuis Groningen gereden. Met aan de ene kant de hoop dat zij een oplossing zouden hebben, maar anderszijds toch om mijn gevoel te laten bevestigen: tumoren. Maar om hoe dan ook serieus genomen te worden met ons konijn Gijs. En dat werden we gelukkig, de dierenarts is bijna een uur bezig geweest met Gijs maar ook om ons uitgebreid te informeren over wat het zou kunnen zijn.

Helaas kregen we dus zoals verwacht slecht nieuws; tumoren. Om het zeker te laten weten zouden ze een paar bulten moeten wegsnijden en opsturen, maar we hebben besloten niet de hele molen in te gaan met Gijs. We hebben geen idee hoe oud hij is, en een behandeling zou zo weinig kans van slagen hebben dat we het niet dierwaardig vinden om hem dat aan te doen. We hebben pijnstillers meegekregen en gaan de aankomende dagen aan het idee wennen dat we heel snel de beslissing moeten gaan nemen om hem te laten gaan. Nu gaan we hem nog even lekker verwennen en al het groen voer geven wat hij maar op kan.


18 opmerkingen:

 1. Irfan is zó mooi en zo fotogeniek!! Ik vind hem echt prachtig!

  En Gijs...gelukkig maar dat jullie weten waar jullie aan toe zijn, maar ondanks dat doet het pijn om afscheid te nemen van een diertje waar je zo aan gehecht ben. En dan zijn foto's...

  Sterkte! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben weer even komen bijlezen. Wat erg te horen van Gijs. Geniet nog van de misschien laatste dagen met hem...
  Liefs en tot gauw...
  Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een prachtige poes zeg tja en die konijn gijs doet niet onder je zou hem zo gaan knuffelen .... die oren hahahah heel veel sterkte met je beslissing ...dikke knuf van mij ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ochhhh wat erg !!! wat een naar nieuws en wat zeg je dan......ik geef je een knuffel.......liefs van mij....als je wilt kletsen mail me maar hoor!!...xxx...en je kat is een schat !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat verdrietig!!!!
  Heb ook een konijn gehad niet al te lang geleden, zij is helaas niet oud geworden, 4 jr...ook heel ziek.
  Heeeeeeeeeeeel veel sterkte gewenst!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat sneu dat Gijs zo ziek is en dat je binnenkort afscheid van hem moet nemen. Wij hebben van de week het caviaatje moeten laten inslapen, ben er nog een beetje triest van..
  Irfan steelt de show, hij is prachtig!
  Lieve groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schiterende pers, die golden, staat op mijn verlanglijstje!
  Prachtige fotos, mooi blog!
  mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige kat zeg! mooi op de pict gezet. En ja dan het verdrietige verhaal van jullie Gijs. Sterkte met het afscheid nemen. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige poes met de heldere blauwe kijkers, echt fotogeniek en wat een verdrietig verhaal over jullie Gijs, wat vreselijk om niet serieus te worden genomen door de dierenarts.
  Veel sterkte gewenst.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och, wat sneu van Gijs... ik vind het ook erg slecht van de vorige arts! Dat is toch geen dierendokter! Dat je niet serieus genomen wordt zeg... kan me best boos om maken...
  Nou, verwen Gijs maar lekker, dát heeft hij in ieder geval verdiend. Mooie foto's heb je gemaakt, ook van je pers. Prachtige kijkertjes heeft deze!

  Sterkte Dani, liefs, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig werden jullie in het dierenziekenhuis wel serieus genomen. Al was het nieuws natuurlijk niet het gene wat je echt zou willen horen. Succes met de keuze maken. En jullie hebben nog een paar schitterende foto's van Gijs.

  EN de kat, schitterende ogen, zo sprekend. Mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een lieverdje, geniet nog maar van Gijs de komende dagen...en wat is Irfan mooi! Lijken wel schilderijen...supermooie plaatjes.Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. WAT IS IRFAN EEN PLAATJE ZEG!!
  GEWELDIG MOOI EN DE FOTO'S OOK!!
  IK WENS JULLIE HEEL VEEL STERKTE MET JULLIE LIEVE MOOI KONIJN.

  FIJNE DAG,
  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Altijd heel verdrietig om een ziek huisdier te zien lijden en wellicht binnenkorte tijd afscheid van jullie lieve Gijs te moeten nemen.

  Ik heb met je te doen!!!

  Je hebt ze beiden prachtig op de foto gezet.

  Vertroetel het konijn nog maar lekker nu het nog kan.

  Sterkte met de beslissing nemen.

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De foto's van Irfan zijn prachtig! Wat erg om niet serieus genomen te worden door je dierenarts! Daar zou ik dus echt niet meer naar toe gaan. Wat moeilijk dat jullie nu voor de beslissing staan om Gijs te laten gaan. Wel de juiste beslissing denk ik. Soms is het gewoon beter voor het dier om deze rustig in te laten slapen dan de hele medische molen in te gaan. Mocht het daar mee over gaan is het wat anders maar om het alleen te rekken doe je jezelf en Gijs geen plezier mee. Ik wens jullie veel sterkte en geniet nog even van de knuffels. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige foto's van jullie mooie pers en konijn Gijs.

  Erg dat je hem straks moet laten gaan maar gelukkig hoeft een dier niet te lijden en heb je alles gedaan wat je kon.

  Ook erg vind ik dat je het gevoel hebt dat je bij een dierenarts niet serieus wordt genomen , het is toch hun werk om daar goed mee om te gaan .

  Nou ik wens je nu alvast veel sterkte met de beslissing die je moet nemen.

  hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Irfan blijft prachtig, hij heeft ook inderdaad zo'n kittenachtige uitstraling. Beeldschoon manneke. :)

  Wat ontzettend rot van Gijs, ik las op Facebook dat hij nu overleden is. Heel veel sterkte. Ik snap dat niet, dat dierenartsen zo kunnen reageren, waarom ben je dan in vredesnaam dierenarts geworden als je niet alle gezondheidsproblemen van alle dieren die in de praktijk komen serieus neemt? Wij gaan zelf ook altijd naar het Dierenziekenhuis (die is ook het dichtst bij) en ook al zijn ze wel erg aan de prijs, ze nemen je altijd serieus en nemen altijd ruim de tijd voor je en voor je vragen. Heel prettig!

  Sterkte!

  Liefs,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Danielle, ik wil jou en Rick veel sterkte wensen met het verlies van Gijs.

  Ik vind het ontzettend rot dat je zo van het kastje naar de muur bent gestuurd tussen onwetende dierenartsen. Ik heb die onwetendheid zelf ook veel meegemaakt destijds met mijn tamme ratjes. Om naar van te worden.

  Nogmaals heel veel sterkte.

  Liefs,
  Lindsay

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis