zaterdag 8 oktober 2011

Zoete aardappel met cashewnoten

Ik wilde graag proberen een gerecht na te maken die ik begin dit jaar in een restaurant heb gegeten. Dat was een tajine van zoete aardappel, cashewnoten, pijnboompitten en saffraan. Nu heb ik geen tajine en heb ik het een en ander weggelaten, maar het eindresultaat was toch eigenlijk best lekker!


Zoete aardappel met cashewnoten
1 grote zoete aardappel, in stukken gesneden
1 grote uit (of 2 kleinere), gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2  theelepels ras el hanout (couscous kruiden)
1 kaneelstaafje
1 klein blikje tomatenpuree
paar draadjes saffraan
water
handje rozijnen
cashewnoten
maiszetmeel (½ el)
Olijfolie
koriander
eventueel een dot biologische room of volle kwark

In pan met dikke bodem uitje en de knoflook in de olijfolie fruiten. Kaneelstokje, ras el hanout kruiden toevoegen en de zoete aardappel.
Alles goed doorroeren, tomaten puree, saffraan, rozijnen en uiteindelijk water toevoegen dat net alles bijna onder staat. Zo'n 30 à 45 minuten laten pruttelen tot de zoete aardappel heerlijk zacht is.
Beetje water aanlengen met maizena en toevoegen zodat het kookvocht dikker wordt. Uiteindelijk cashewnoten toevoegen en naar smaak zout (let er op of je zoute of ongezoute cashewnoten gebruikt) en peper toevoegen.
Serveren met koriander en eventueel een beetje room.

6 opmerkingen:

  1. Ik ben nog niet zo lang volger bij je. Je blog is erg mooi met inspirerende foto's,...super om te zien!

    Ook bovenstaand gerecht heb je weer zo mooi op een foto weten te 'vangen', je zou er bijna van gaan watertanden!

    Tot een volgende keer,

    Hartelijke groetjes,
    Esther (www.derdijkbrocante.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het recept! Ga het zeker proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er overheelrijk uit hoor maar ja, die noten dat gaat op het moment echt niet lukken bij mij.
    Prachtige foto,s !!

    Groetjes
    Dicky Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heerlijk uit!

    en zo mooi van kleur.
    groetjes, Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Dani,

    Leuk om te lezen dat jij ook graag met Marokkaanse kruiden kookt! Dit gerecht klinkt heerlijk. Het ga bij mij in de kookmap :-)!

    Een gezellige nieuwe week,

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. bedank voor je recept ziet er heerlijk uit ...fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis