zondag 4 september 2011

Braderie de Lille 2011

Dit jaar zijn we voor het eerst naar Lille gegaan. Veel over gehoord, nog nooit geweest dus van te voren goed ingelezen waar ik moest zijn. We hebben er voor gekozen om zaterdagmiddag te arriveren, en na een nogal vreemde in-check ervaring met het hotel (we hebben geen enkel personeelslid gezien die dagen, en alles werkte met codes en sleutels uit kluisjes halen etc, het was net een adventure game :-)) gingen we lopend de binnenstad in.



Het was maar goed dat ik van te voren had gekeken waar ik wilde zijn, want de binnenstad van Lille, de grote straten leek echt meer op een doorsnee braderie met nieuwe spullen met veel muziek (de Peruaanse fluiten vlogen je om de oren) en veel eten en drinken. Wel een ontzettend leuke en gezellige sfeer.


 
We zijn doorgelopen naar La façade de l'Esplanade waar inderdaad de brocante te vinden was. Wat was het heet! En wat was het druk! Ongelofelijk wat een mazzel met het weer, en zo slenterde we heerlijk van kraampje tot kraampje. Veel mooie spullen gezien, het ene te groot en te zwaar om mee te nemen, het ander veel te duur (ik heb geen spuitfles onder de EUR 75,00 kunnen vinden naar mijn smaak). Ontzettend veel en prachtige industriele items zoals lampen en lockers, maar daar wisten ze ook wel de prijs voor te vragen, en om nou met een locker onder de arm door Lille te struinen :-))
 Toch heb ik wel hele leuke items kunnen vinden voor leuke prijsjes.

Uiteindelijk zijn we er niet heen gegaan om alleen maar dingen te kopen, maar ook om de sfeer te proeven. Tegen de avond zijn we heerlijk door de binnenstad gaan lopen en hebben we nog wat leuke nieuwe dingetjes gekocht zoals Savon de Marseille, een tas en een paar schitterende strengen gerookte knoflook (wat ruikt dat toch heerlijk). Ik houd er één voor decoratie en de rest ga ik lekker gebruiken.

We hadden overdag een temperatuur van ongeveer 27 graden en waren helemaal niet bezig met eventuele neerslag. Toen we 's avonds uitgeput in ons hotel zaten barstte het noodweer los. Vanaf 9 hoog hadden we een prachtig uitzicht op het bliksem spektakel en rennende mensjes voor de regen. Ben blij dat die bui ons niet heeft overvallen.

Even snel wat foto's gemaakt van wat ik aan brocante heb gekocht:





Twee ontzettend gave apothekersflessen , behoorlijk groot met nog restanten poeder erin en oude antieke etiketten. Ik was er direct helemaal verliefd op. Vervolgens nog twee leuke oude facet kommetjes met bloemetjes erop en een grote verweerde gemerkte schaal uit Frankrijk.


27 opmerkingen:

  1. Oh Dani, wat gaaf! Mooie sfeerfoto's heb je gemaakt, en wat prachtig die oude apothekerspotten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je ondanks de forse prijzen toch nog betaalbare aanwinsten hebt gescoord!! En het is inderdaad een gezellig weekendje weg!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk deze sfeer!
    Wat een schitterende vondsten.....
    Mooi de grote verweerde gemerkte schaal en de de oude apothekerspotten zijn helemaal geweldig.

    Fijne week, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een hele ervaring dus! Zowel het Lillse hotelgebeuren als dé brocantemarkt :)
    Als ik je foto's zie heb ik spijt dat we dit jaar niet weer gegaan zijn...
    Die sfeer is fantastisch toch?!
    En jij hebt weer een paar mooie oude schatten erbij.
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heerlijke sfeer daar hoorde al dat alles erg duur was maar gelukkig heb je nog wat vondsten en het belangrijkste je heb genoten .... fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg mooi hoor wat je hebt gevonden...tja het word steeds duurder allemaal...jammer is dat ......liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie nieuwe aanwinsten. Lille(Rijsel bedoel je toch hé?) is hier vlakbij. Ideaal voor een dagtrip maar we zijn er nog nooit geweest. Volgend jaar wil ik er toch echt eens heen.
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tja.......voor zo'n weekeind moet je de tijd nemen...

    en op deze zondag nacht zal ik weer eens de tijd nemen om bij jou een reactie achter te laten...
    ja,ja...ook ik ben er nog steeds in blogland;-)

    Wat beschrijf je het leuk en zo realistisch net alsof ik er zelf rondloop.

    En mooie spullen heb je gekocht, vooral die oude apothekers potten een genot om daar mee leuke sfeervolle hoekjes te stylen.

    Het is jaren geleden dat wij daar jaarlijks rond liepen....van de laatste keer herinner ik mij het het afschuwelijk slechte weer met regen,wind, en koud dat het was.....maar ook de sfeer van Lille en mosselen en frieten....onlosmakelijk met elkaar verbonden in dat weekeind.
    Nee, geen trendy eetcafe's of luxe bistro's.....die liepen we voorbij,
    maar al die kroegjes in smalle straatjes waar de ruiten beslagen waren van de dampen die uit de grote mosselpannen opstegen, in het midden van die kroegen de potkachels die roodgloeiend stonden te branden,houten tafels met mensen van allerlei pluimage,rangen en standen die zaten te smikkelen alsof hun leven er vanaf hing van borden vol mosselen...
    De vele oude vergeelde ingelijste foto's aan de muren waarop bergen van mosselschalen te zien waren aan de straat van de afgelopen jaren, zó hoog dat je er bijna niet overheen kon kijken, en het luisteren naar al die verhalen met jaartallen toen zij de hoogste berg voor de deur hadden,een héle eer......aan het fonkelen van hun ogen te zien.
    En onder dat vertellen door at men gewoon verder en veegden ze af en toe met de rug van hun hand het mosselnat van hun druipende kin....
    Geweldig om die taferelen te aanschouwen ......het was alsof ik figurant was in een oude film.

    Mijn hartelijke groeten!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ondaks de hoge prijzen, leuke dingetjes gekocht.

    fijne dag vandaag
    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke aankopen, en ja de prijzen in Lille... laten we het daar maar niet over hebben.
    Het gaat i.d.d. ook om het sfeerproeven, en je hebt in ieder geval nog even lekker kunnen genieten van het mooie weer.


    Fijne dag toegewenst, Jantsje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik proef een heerlijk sfeertje uit je foto's. Leuk de gerookte knoflook, ik ga er eens naar op zoek.
    Lieve groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie foto's....ben er nog nooit geweest maar al veel over gehoord!
    Mooie spulletjes heb je gescoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige vondsten heb je gedaan! Vooral de flessen!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oooh, ik vind het zoooo jammer dat ik dit jaar niet kon gaan, dus hopelijk ben ik er volgend jaar weer wel gewoon bij... Voor de prijzen hoef je inderdaad niet af te reizen naar Lille, maar het aanbod is wel groot en de sfeer; die is geweldig! Als ik je foto's zie en je post lees baal ik nu nog een beetje meer dat ik er niet geweest ben:-)
    Geniet van je prachtige vondsten, lieve groet Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  15. PRACHTIG !!!
    Ja duur en dat is niet alleen Lille hoor,nee overal in Frankrijk en België is het peperduur aan het worden.
    Maar de sfeer hé,oohhh zo gezellig,mooie foto,s heb je gemaakt en prachtige spullen gekocht.
    Oja, denk je wel om wat er in de flessen zit !!! een kennisje van mij is ziek geworden van iets wat in oude flesjes zat blijkbaar had ze het nog aan haar handen zitten ?!

    groetjes
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat hebben jullie het getroffen met het weer! Ik was ook graag weer een keer naar Lille gegaan, idd alleen al voor de sfeer, want de prijzen zijn niet leuk meer.
    Geniet van je aankopen met herinnering aan een leuk weekend!

    Groetjes, Jolanda (Rozet)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja dat sfeertje is wel zo leuk!!! En ondanks de dure prijzen heb je toch hele mooie vondsten gedaan! Geniet ervan.
    liefs, Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat heb je mooie vondsten gekocht !!!!!
    Super vooral die oude apothekerspotten die vind ik heel mooi.
    Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt mij wel een leuke ervaring !!!
    Nog een fijne dag Elly.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ja, super om een keer mee te maken hé.
    En ook nog leuke spullen gescoord. Ik weet nog dat ik de eerste keer ging, en ook op dat jaarmarkt gebeuren kwam. Maar gelukkig zijn er overal mensen voor.

    lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Super dag was het he. Wij waren er ook. Wij gaan met bus en zijn er dan tegen 10 uur. Ik vind het in de middag veel te druk om nog te snoepen van al dat moois.
    We gaan dan meestal eten en terrasje pakken. Al met al ook jou aankopen zijn prachtig . Ik had er ook een logje over gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat leuk en je foto's van de markt zijn super. Ik ben er nog nooit geweest maar nu toch een beetje door jou. Leuk die apothekersflessen, ben eigenlijk wel benieuwd wat erin zit:) Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Daniëlle, je had voor mij de fotolijstjes met kuif zo mee mogen nemen. Die passen wel in ons interieur! Het ziet er allemaal heel gezellig uit in Lille, misschien moet ik toch een gaan..... Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  23. OOO, die flessen, wat zijn die gaaf !
    Gerookte knoflook , ik heb er echt nog nooit van gehoord maar het lijkt mij heerlijk .
    Groet ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een leuk verslag, ben even alle Lille verslagen aan het lezen, iedereen is ergens anders geweest in Lille, zo groot, maar als je goed zoekt kan je leuke dingen op de kop tikken, ik heb precies wat ik wilde hebben, helemaal blij :-) Noodweer ook vanuit het hotel mogen aanschouwen, wat een mazzel hebben we overdag gehad met het weer !!! Groeten Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooie foto's van Lille hoor , ik wil ook erg graag een keer heen en dat gaat vast wel gebeuren .. Fijn dat ik via jouw blog toch even kon meegenieten.

    Apart hotel trouwens ..nou ja , heb je dat ook een keer meegemaakt .

    fijne avond nog , hartelijke groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hai Hai,
    Heerlijk om te lezen dat je zo hebt genoten. lekker struinen...
    en die kopjes van mijn blogfoto..ja gaaf he..Nu maar eens even zoeken wie dat kan leveren want die wil ik ook wel in de winkel...;-)
    groetjes
    Juule

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ook wij zijn geweest ,ook voor de 1ste keer ,wat een prachtige stad ,ik heb echt genoten !
    Gelukkig waren we er rond half 9 al ,dus toen was het nog niet zo druk (en warm ,pfff)dus ik heb nog mooie plaatjes kunnen schieten ,kheb niet kunnen kopen wat ik zocht ,helaas ,jij bent leuk geslaagt iig
    Maar twas leuk om mee te maken :)
    Gr Amy

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis