zondag 2 september 2012

Braderie de Lille 2012



Het was natuurlijk even spannend of we wel konden gaan of niet, we hadden dit echter al 9 maanden geleden gepland: Braderie de Lille! Gelukkig voelde Rick zich goed genoeg om de hele rit te rijden.

Ditmaal hebben we ervoor gekozen om de vrijdag er al heen te gaan zodat we de zaterdag er al vroeg zouden zijn. Dit hadden we in ons hoofd, en dit zijn we ook gaan doen, alleen hebben we het destijds niet zo geboekt.. aangekomen in het hotel konden ze onze boeking niet vinden en toen zagen we het op de reservering staan: we hadden geboekt voor de zaterdag op zondag overnachting! Hoe het kon gebeuren? Geen idee, vanaf dat we vorig jaar weg reden uit Lille hadden we dat al in ons hoofd, de volgende keer zouden we de vrijdag op zaterdag overnachten, dus waarschijnlijk echt een "klik" foutje.

Uitgeput na een rit van 5 ½ uur (ja weer file bij Antwerpen gehad), vroeg ik voorzichtig of ze misschien toch een kamer vrij hadden en dat was gelukkig het geval! Helaas kon de boeking niet overgezet worden, maar we waren al zo blij dat we iig een kamer hadden voor die nacht dat dat even niet uitmaakte.

We zijn dan ook lekker vroeg naar bed gegaan en de volgende dag, na ontbijt om 7:00 uur al vertrokken. Met de metro trokken we eerst naar Porte de Postes, en van daaruit zijn we door Boulevard Victor Hugo (waar de bewoners hun waar verkopen) naar het centrum gelopen.

In de buurt van Boulevard Jean Baptiste Lebas kwamen meer de handelaren aan bod en zagen we de mooiste items. Zowel klassiek antiek, Franse brocante als prachtige industriële items.

Vorig jaar had ik nog een enorme drang om dingen "te vinden" en kwam ik ook met wat mooie brocante spulletjes thuis. Ditmaal had ik dat helemaal niet. Ik hoefde niets en wilde niets. Alleen maar genieten van deze prachtige stad, de leuke antieke curieuze items, het mooie weer en van elkaar.

Het resulteerde dan ook in geen enkele brocante aankoop :-) wel aardig wat foto's gemaakt, een selectie:



 

 



Op 1 september waren we al weer 13 jaar bij elkaar! Hopelijk nog heel veel jaren samen :-) Maar wat een heerlijke stad om dit te vieren. De sfeer is er zo leuk! De gebouwen prachtig en er is zoveel te zien.




Geen brocante of antiek dus meegenomen! Wel veel mooie dingen gezien, maar de drang om het te kopen was er simpelweg niet. Wel weer veel strengen gerookte knoflook meegenomen:


 Heerlijk geurende plantaardige zeep uit Marseille:


En zijn we na afloop nog even een Carrefour ingedoken vlak bij onze parkeergarage. Daar heel wat meegenomen wat niet in Nederland te verkrijgen is, zoals bijvoorbeeld mijn favoriete Ras el Hanout kruiden, geheel plantaardige snel-maak maaltijden met linzen! En onderstaande biologische producten, waarvan ik nu al kan zeggen dat de chocolade zalig is.. zo benieuwd naar de hazelnoot puree..
Jammer dat er geen Carrefour in Nederland zit!



11 opmerkingen:

  1. Wat een aanbod, ik geloof dat ik daar door de bomen het bos niet meer zou zien ;)! Fijn dat jullie zo genoten hebben van dit weekendje weg en dat er nog een kamer voor jullie beschikbaar was!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie fotoimpressie heb je gemaakt. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me erg leuk. Fijn dat jullie samen zo'n heerlijke tijd hebben gehad, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat jullie dit och gedaan hebben. En je hoeft natuurlijk niet te kopen, de sfeer is ook zo leuk. Wij hadden andere dingen dus ben weer niet geweest.

    Lieve groet Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijke stad echt genieten . Wij waren er ook. Ieder jaar een feestje. Grappig dat er zoveel bloggers waren . Fijn dat jextoch nog een kamer had . Dank voor je super foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat jullie er zijn geweest ...en niks gekocht ??? hoe bijzonder...ik zag op je foto's al hele mooie dingen..ik ben ook zo'n hebberd...hihihihi....liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb even een aantal posts van je terug gelezen. Ik wens jullie veel sterkte en positief nieuws in deze moeilijke tijd. Genieten van veel uitstappen samen, dat moet heerlijk zijn, en dan is iets aankopen het laatste waar je aan denkt uiteraard. Fijn dat jullie een mooi weekend beleefden in Rijsel.
    Lieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn dat jullie zo'n leuk weekend hadden samen.
    Veel sterkte. Ik kwam via via op je blog terecht en ik las ook de vorige post.
    Het lijkt mij ook nog wel een keer iets om daar eens op de brocantemarkt te kijken. Een heerlijk sfeertje denk ik.
    Wil je me vertellen wat Ras el Hanoutkruiden zijn en waarvoor je die gebruikt?
    Alvast bedankt. Groetjes, Thea R, Ivoorwit.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Thea,
      De naam Ras el Hanout betekend "het beste uit de winkel". Het is dus een kruidenmix met de "beste" kruiden voor in de Marokkaanse keuken. Ieder heeft een geheime mix die soms jarenlang in de familie zit, net zoals de garam massala uit India bv.
      Ik gebruik het voor veel dingen, maar met name om de couscous te kruiden, of door de saus die over de couscous gaat (bv in de tajine, of stoofpot). Maar ik gebruik het bijvoorbeeld ook om de vegetarische kipspiesjes van de vegetarische slager er mee te marineren. Lekker pittig!
      groetjes
      Danielle

      Verwijderen
  8. heerlijk zo weekendje wegen van harte gefeliciteerd met het 13 jaar samen zijnen wens voor jullie tig jaren erbij ...prachtige foto's weer en heerlijke dingen zie ik weer voorbij komen altijd weer een genot om daar te kijken bij jou blog hahaha ,geen brocante maar gerookte knoflook,de heerlijk geurende zeep en biologische produkten maken dat zeker weer goed ...wens jullie een fijne week toe ..lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh dat ziet er heerlijk uit, die choco producten! Mooie foto's maak je altijd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik was er dit jaar niet en als ik zo de foto's zie heb ik wel spijt.. maar ja een mens kan niet alles hebben.
    Ziet er TOP uit.
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis