Linzen - zoete aardappel stoofpot met rozijnen en couscous
1 ui, fijngesneden
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl chilivlokken
½ tl kurkuma
½ tl gerookte paprika poeder
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook, gehakt
½ blikje tomatenpuree
500 ml water
80 gram rozijnen
1 eetlepel maple sirop
400 gram gekookte Depuis linzen (=200 gram ongekookte linzen koken)
Sap van een halve citroen
1 tl citroen zest
Kook de uien in een diepe pan voor 3 minuten in wat olie. Voeg toe: komijn, koriander, kurkuma, gerookte paprika poeder en de chilivlokjes. Alles voor 1 minuut goed doorroeren. Voeg toe: knoflook, zoete aardappel, tomatenpuree, 500 ml water, de rozijnen en de siroop.
Dek de pan af en kook ong 15 minuten tot de zoete aardappel bijna gaar is (maak ondertussen de couscous (zie hieronder), Wanneer de zoete aardappel goed is, de linzen toevoegen, citroenzest en sap.
Couscous met amandel
Evenveel couscous als gekookt water met elkaar mengen (eventueel ras el hanout kruiden toevoegen). 10 minuten laten staan en daarna goed doorroeren. Handje gesneden koriander toevoegen en 50 gram amandelschaafsel, goed roeren.
Serveer de stoofpot over de couscous heen.
Dat ziet er weer heel erg lekker uit. Krijg er zin an!
BeantwoordenVerwijderen