donderdag 26 januari 2012

Broccoli met tofu en een kruidige pindasaus

Vreselijk vond ik tofu altijd, zacht soppig spul dat nergens naar smaakte. Tot ik het eens in een Japans restaurant op een heerlijke manier voorgeschoteld kreeg. Thuis gelijk uitgeprobeerd en het geheim is dat je het gewoon als eerste lekker krokant moet bakken zonder iets erbij. Zorg eerst dat de tofu krokant is, daarna marineren en roerbakken met andere producten.

Nu heb ik elke dag wel trek in tofu!


Broccoli met tofu en pindasaus
1 broccoli stronk, roosjes in hapklare stukjes gesneden
1 blok tofu á 250 gr in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
Zilvervliesrijst, genoeg voor 2 personen
zonnebloemolie
½ cup pindakaas
½ cup heet water
¼ cup witte wijn azijn (optioneel)
2 eetlepels sojasaus
1½ eetlepel ahornsiroop
cayennepeper naar smaak

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Ondertussen roerbak je de blokjes tofu in een heten wok met zonnebloemolie al wokkend krokant en goudbruin. Zet ze apart in een schaaltje wanneer ze goed zijn.

Stoom of blancheer de broccoli tot ze beetgaar zijn.
Breng in de wok de zonnebloemolie op temperatuur. Voeg de knoflook toe, en voeg wanneer de knoflook net neigt bruin te worden de tofu en broccoli toe en meng alles goed. Warm alles door en door.

Meng voor de pindasaus de volgende ingredienten:
Pindakaas, heet water, azijn, sojasaus, ahornsiroop en de cayennepeper.

Serveer het broccoli tofu mengsel op de rijst en serveer de pindasaus erbij.
Voeg naar smaak zout toe.

Echt zo simpel maar zo lekker!

10 opmerkingen:

  1. Broccoli is niet mijn lievelingsgroente (eet het niet graag) maar door je foto's zou het met stip kunnen stijgen op mijn lijstje :)! Wat ziet dit er allemaal smakelijk uit zeg, heel mooi vastgelegd!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tegenwoordig, wel deze week eigenlijk, veel recepten gelezen en bekeken en dit lijkt me allemaal glutenvrij(pindakaas is toch glutenvrij????) dus kan ik het eens proberen. Goh, dat zal hier een verandering teweeg brengen maar ik zie het eigenlijk helemaal zitten om glutenvrij en dus eens helemaal van nul te beginnen koken en bakken. Alleen alle ingrediënten nog vinden.... Volgende week ga ik uitgebreid op zoektocht naar rijstmeel en zo van die dingen die ik hier 'ter plekke' nog niet vond. Nog een geluk dat ik graag groenten eet. Een vleeseter ben ik dan weer niet en dat is ook glutenvrij maar neen, ik zal er niet meer vlees om beginnen eten. Ideaal recept dus met de Tofu.
    Dankjewel!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Marian, de sojasaus moet je volgens mij vervangen door tamarisaus ( gewoon te vinden in de AH) of de glutenvrije sojasaus van kikkam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heerlijk uit zeg, denk dat ik dat ook maar eens ga proberen!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik heb je laatste posts gemist ... prachtige foto's en een recept dat ik wil uitproberen wanneer ik aan de beterhand ben! liefs, @nne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk recept, zeg.....Mijn pindasaus, goedkope pindakaas, melk, soyasaus, verse knoflook uit de pers, flinke lepel sambal badjak, beetje trassiepoeder. Ik heb vroeger in een bedrijf gewerkt waar Indonesische produkten verkocht werden, hier maakten ze ook Tofu en Taugé, dit recept heb ik ooit eens van iemand gekregen en ik heb het nooit meer veranderd......groetjes Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er lekker uit zeg. Krijg spontaan trek...

    Fijn weekend.

    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oeh yum! Ik zat net te surfen naar een lekker recept voor vanavond, dit gaat hem worden. Ik zal je nog laten weten hoe het smaakte, leuke website heb je trouwens zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit is echt een lekker recept! Heb er een blogje over geschreven met het recept erbij! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis