dinsdag 31 januari 2012

Amsterdam

Zo eens in de zoveel tijd gaan we even een dagje naar Amsterdam. Aan de ene kant omdat we "onze stad" toch wel af en toe missen, maar ook omdat een aantal winkels waar ik graag kom niet in het noorden van het land te vinden zijn.


Ons eigen huis in Veendam staat behoorlijk scheef, het is het eerste wat mensen altijd opvalt als ze ons huis bezoeken. Maar in Amsterdam kijk je je ogen uit naar de scheve pandjes om je heen. Vooral die op de laatst foto was grappig, de twee panden bogen echt naar elkaar toe. Daarbij valt die van ons best mee!!

 

Dankzij een tip op *deze blog* hebben we zalig geluncht bij Talia, op de prinsenstraat 12. Een heel klein eettentje waar ze vegan en vegetarische Italiaanse gerechten maken, en dan ook nog eens bijna alles biologisch. Het smaakte ons echt superlekker! Zeker een aanrader..


Daarna door naar Lush! Een van de winkels die jammergenoeg niet in Groningen zitten. Zo ontzettend jammer..Lush maakt verse handgemaakte cosmetica voor huid en haar. Ik heb zelf een hele gevoelige huid, én wil geen dierenleed veroorzaken. En dat combineert goed met Lush. Het meeste is vegetarisch, een heleboel producten veganistisch en daarnaast zeker niet onbelangrijk gewoonweg zalig.
Op dit moment ben ik verslaafd aan hun Celestial dagcreme, Enchanted oogcreme, Ultrablend gezichtsreiniger, de Angels on bare skin reiniger en Big shampoo. Rick is helemaal weg van de Dirt haarstyling.





Thuisgekomen hadden we trek, maar geen zin om uitgebreid te koken. Met de lunch nog in gedachten wilde ik iets Italiaans achtig maken, maar niet iets zwaars. Ik bedacht het volgende.



Ontdooi bladerdeeg en leg deze op bakpapier.Bedek ze met een beetje standaard pastasaus (ik heb de biologische pastasaus met basilicum genomen) en leg hierop een plakje tomaat. Verder versieren en beleggen met wat je lekker vindt. Ik heb op de ene artisjok en Taggia Olijven (echt die zijn zoooo lekker!) gedaan, en op de ander gegrilde groentes en champignons uit een potje (jeetje wat zijn die lekker!).
25 minuten in de oven en klaar! Supermakkelijk en heerlijk...

9 opmerkingen:

  1. tja in amsterdam hebben ze nu eenmaal wat meer winkels dan in het noorden maar ja in het noorden hebben we de rust hahahahah en ojeeeee wat krijg ik hier trek van zeg wat ziet dat er heerlijk uit yummieeeee lekker makelijk gemaakt en om op te vreten hahahahah fijne dag ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om een dagje naar Amsterdam te gaan, dat is altijd feest! Lush kende ik al wel, het zit ook in Den Haag. Mijn dochter is gek op make-up, zeep en lotions dus die sleept mij overal mee naar toe :)!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dagje A'dam is altijd leuk en je tip voor die snelle maaltijd ga ik zeker onthouden: ziet er njammie uit!

    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toevallig at ik vorige week bij de plaatselijke italiaan hier ook Taggia olijven...mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo te zien hebben jullie een heerlijke dag gehad in Amsterdam.

    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lush? Nooit van gehoord maar ik ga zeker op zoek of dat hier in België ergens is.
    En dan de superlekkere vlug klaargemaakte bladerdeegpizzaatjes!!! Echt tijd dat mijn oven eindelijk hersteld is. Vandaag zouden ze de nieuwe scharnieren eindelijk leveren werd me gezegd maar ze waren toch weer niet mee zo bleek, dus voorlopig nog steeds geen oven en het lijkt alsof ik momenteel overal lekkere ovenrecepten tegenkom. Een lekkere muffin of zelfgebakken koek worden ook gemist, hoorde ik vandaag nog ;-)
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke smaakvolle foto's zeg! Ik ben even op de blog vegadutchie gaan kijken; bedankt voor de tip! Heerlijke recepten. Maak jij daar weleens wat vaker gerechten van?

    Fijne dag, tis koud he! Brrrr, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gezellig zo'n dagje Amsterdam. Het water loopt me in de mond, lijkt me een heerlijk recept!! Gr. jac...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis