zondag 26 juni 2011

Tomaten tarte tatin

Ik zag dit recept en dacht gelijk: dat is wat voor mij! Ik heb namelijk altijd problemen het bladerdeeg mooi gebakken te krijgen. Altijd is de bodem wel een beetje sompig, maar hier ligt de bladerdeeg bovenop de taart tijdens het bakken, ideaal dus.

Bij het originele recept moeten de tomaten ontveld worden, behalve dat ik het teveel tijd vind kosten vind ik het ook onnodig om te doen, dus heb ik dat achterwegen gelaten.

Helaas kwam de tomatentaart niet goed uit de oven, de Parmezaanse kaas was niet aan de tomaten gaan zitten, maar aangezien de smaak geweldig was wilde ik toch het recept (en de foto ervan) delen.

Tomaten tarte tatin
5 tomaten (beetje afhankelijk van hoe groot je taartvorm is)
½ courgette
1 paprika
1 knoflookteentje
pijnboompitjes
geraspte Parmezaanse kaas
 paneermeel of fijngemalen oud broodkruim
handvol basilicumblaadjes
bladerdeeg (handigste is een grote plak van een rol, maar vierkanten plakjes werk ook prima)
olijfolie

Halveer de tomaten, schep de zaadjes en het harde middelste deel eruit. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, pers hierin het teentje knoflook uit en bak de courgette en de paprika hierin tot ze zacht zijn. Meng de helft van de Parmezaanse kaas met de paneermeel (totaal zo'n halve mok) en voeg hier de in stukjes geknipte basilicum. Meng door het courgette/paprika mengsel.

Bedek een taartvorm met olijfolie of bakpapier. Bestrooi met de andere helft van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.Leg de tomaten met de bolle kan naar beneden in een taartvorm, vul de tomaten met het courgette/paprika mengsel. Bedek het geheel met bladerdeeg en zet zo'n 35 minuten in de oven die is voorverwarmd op 200 C°.
Keer de taart andersom op een serveerschaal/bord en dien op!

11 opmerkingen:

  1. MMMmmmmmm ziet er lekker uit vooral nu want ik heb trek hahahah ...hou wel van zulke recepten ga het zeker uitproberen .. wens je een prettige week en veel zon ...

    live groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk, maar ben bang dat ik die helemaal alleen op moet eten. Mijn mannen hoeven zoiets niet.

    Groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan schuif ik wel bij Ria aan hihi...dit lijkt me reuze lekker!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh dat ziet er heerlijk uit zeg.
    Ga het gauw een keer proberen te maken.
    Bedankt voor het recept.
    warme groet,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm ziet er lekker uit, klinkt goed en is gezond. Ik hou hiervan... Fijne week. Lieve groet JAnneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, dat ziet er heeeeeerlijk uit!
    Zoiets zou er hier ook wel in gaan.
    Groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er overheerlijk uit......
    Een recept om te onthouden.
    Fijne week
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, dat lijkt me een heerlijk recept zeg! Ik print deze gelijk uit, mmmmmm... echt iets voor vanavond, zo met dit warme zomerse weer. Dankjewel voor het recept!
    Liefs, Marjolijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmmmmmm!!! Ik zag je recept niet eerder. Blij dus dat ik nog even naar beneden scrolde!
    Dit probeer ik ZEKER zelf! Dank je voor het delen!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jaaaaa , dat ga ik deze week klaar maken .
    Heb vanavond net heel veel tomaten uit de tuin van mijn vriendin gekregen .Je hoort het nog wel eens van mij .
    Lieve groet ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen
  11. I am impressed with your article on this one. You have used unusual diction but remain polite without offending the other party. A wonderful writing skill! Honestly I really admire! It's so fantastic, dude. And I enjoyed reading it!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis