woensdag 8 juni 2011

Mango Summer Rolls & Thaise geroosterde nepgarnalen


Twee recepten uit twee kookboeken. De Mango Summer Rolls komen uit Vegan with a Vengeance van Isa Chandra Moskowitz en de Thaise sojagarnalen met mungbonennoodles komt uit Oosters Vegetarisch van Jolande Burg.

De soja garnalen kun je halen bij de toko, oa *hier*, toen ik deze voor het eerst at in een Vietnamees restaurant moest men mij echt overtuigen dat het geen echte garnalen waren, ze zijn zo goed nagemaakt!

Beide zijn voorgerechten, maar bij elkaar genoeg voor een hele maaltijd. Beide gerechten hebben ook veel overeenkomstige ingredienten dus voordelig met boodschappen doen.. Ik heb er Thaise Chilisaus van conimex erbij gezet, maar had ook een heerlijke pittige saus met chili en knoflook van de toko.


Mango Summer Rolls:
-1 mango (geschild en het vruchtvlees in smalle reepjes gesneden)
-bakje kiemen (bijvoorbeeld alfalfa, of linzenkiemen)
-verse koriander
-glasnoedels 
-geroosterde, gezouten pinda's (fijngehakt)
-rijstvelletjes (haal je bij de toko voor heel weinig geld, en je kan er zoveel leuks mee doen!)

Glasnoodles koken zoals de verpakking aangeeft, afspoelen met koud water en uit laten lekker. Een bak met warm water (mag gewoon kraanwater zijn) klaarzetten, en daar steeds 2 rijstvellen tegelijk in leggen. Na zo'n 30 seconden á 1 minuut ze er voorzichtig uithalen. Leg ze neer op een schone snijplank. 
Op ongeveer 2/3 van de rijstvel onderaan leg je een eetlepel noodles, dan een klein beetje pinda's, wat mango reepjes en vervolgens wat kiemen.
Klap de twee buitenzijdes naar binnen, en rol dan van onderaf naar boven.

Ga zo door tot je genoeg rolletjes hebt, of dat je vulling op is..

bron: Vegan with a Vengeance van Isa Chandra Moskowitz


 Geroosterde Thaise nep garnalen met koude fijne glasnoedels van mungbonen
-12 soja garnalen 

Voor de marinade van de garnalen:
-1eetl limoensap
-1 theel zout
-1 eetl gember (geraspt)
-2 theel citroengras (geraspt)
-1 eetl Thaise chilisaus
-2 theel limoenrasp
-1 teen knoflook (geraspt)
-1 eetl olijfolie

 -80 gr glasnoedels (van mungbonen)

Voor de marinade van de glasnoedels:
-1 eetl limoensap
-1 eetl olijfolie
-1 theel zout
-1 eetl gember (geraspt)
-1 rood pepertje (zonder zaad in halve dunne ringetjes)
-2 eetl koriander (fijngehakt)
-2 eetl munt (fijngehakt)
-1 lente-ui (fijngesneden)

Maak de marinade voor de garnalen door de ingredienten te mengen. Laat hierin de sojagarnalen minimaal 4 uur op een koele plek marineren.
Kook de glasnoedels spoel ze af met koud water en laat uitlekken (je kan ze dus tegelijk maken met de glasnoedels voor de summer rolls).
Maak de tweede marinade en roer deze door de koude glasnoedels. Laat marineren tot gebruik.
Verhit een grillplaat en rooster de sojagarnalen tot ze mooie bruine randjes hebben.
Serveren met de Thaise Chilisaus.


Als toetje hadden we longans, een vrucht die lijkt op de lychee uit dezelfde plantenfamilie. Ik vind de longans echter veel lekkerder..

6 opmerkingen:

  1. Oh, jeetje Dani, wat lijkt me die mangorolletjes lékker zeg!!! Deze ga ik zeker onthouden!

    Mooie foto's heb je er ook van gemaakt!

    Smakelijk eten! ;-)

    Liefs, Marjolijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nep garnalen ??? nog noooiiiit van gehoord maar dat is dan net iets voor mij want ECHTE garnalen...brrrrrr viesssss.....
    Het ziet er allemaal heerlijk uit ook, zit er ook IJZER in ??? haha...moet ik nu hé.

    Groetjes
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je kunt inmiddels een kookboek samenstellen met je heerlijke recepten!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meid ik zou haast zeggen , doe mee aan zo'n kookprogramma, wat een mooie gepresenteerde gerechten !

    Ziet er heerlijk uit en met mijn vegetarische meiden hier thuis zou dit helemaal niet gek zijn .......maar ik gun me zo weinig tijd om eens uitgebreid te koken . Ik werk veel en eenmaal thuis is het altijd iets wat gemakkelijk is en niet te veel tijd kost . Zo jammer eigenlijk als ik al dit lekkers zie want ik hou enorm van dit soort dingen....

    Kan ik je niet inhuren ...hahaha...

    bedankt voor je inspiratie...groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk ziet dat er uit! En zo leuk gefotografeerd. Lekker zal het ook wel geweest zijn, plaatje compleet toch?!
    Fijne avond! Lieve groet Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik sla dit keer even over ben namelijk aan het
    dokter Franken en mag bijna geen koolhydraten eten, heel spijtig, maar over een week of wat ga ik het uit proberen!!
    Groetjes Sandra.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis