zaterdag 9 juni 2012

Herbs and spices


Wat kan pinterest toch een inspiratie bron zijn! Maar ook zeker brenger van hele goede uitvoerbare ideetjes. 
Iedereen die mijn blog een beetje heeft gevolgd weet dat ik gek ben op koken. Nou ja, ik ben niet zozeer gek op het proces koken, maar meer van het uiteindelijk opeten :-)
Ik ben een behoorlijke chaoot in de keuken en zeker als er meerdere dingen tegelijk moeten gebeuren moet je niet ook nog eens bijvoorbeeld een wiskundige som voorleggen (die moet je mij eigenlijk nooit voor leggen, maar het gaat om het idee).
Een van de dingen die mij mateloos irriteerde was mijn kruiden la. Ik heb zo'n mooie uitschuifbare lade, maar helaas gaan veel kruidenleveranciers niet met hun tijd mee en blijven ze stug alleen de kruiden op de voorkant van het potje schrijven. Daarnaast AL die verschillende soorten potjes, vreselijk rommelig.
En toen zag ik op pinterest dit plaatje:



En er werd verwezen naar deze blog: Frugal Decor Mom: Kitchen Organization.. Deze blogster heeft de babyvoeding potjes verzameld en hiervan de kruidenpotjes gemaakt! Dat wilde ik ook! 
Direct diende zich probleem 1 aan, ik heb geen kinderen..mijn katten lusten de babyvoeding potjes niet dus HOE moet ik aan babyvoeding potjes komen?
Alle mensen met kinderen in mijn omgeving zaten of nog niet in de olvarit fase, of ze waren er al weer allang uit. Dan maar kijken op marktplaats en ja, daar bood gelukkig iemand tegen een klein bod heel wat potjes aan. 

Direct donderdag na het werk opgehaald, vrijdag de dekseltjes geverfd met schoolbordverf van de GAMMA en een mooie krijtpen gekocht bij een hobbywinkel. Vandaag was het dan zover, mijn kruiden omzetten. Je komt erachter dat je toch best wat kruiden over datum hebt (mooie reden om eens bij De Kruidenspecialist te bestellen, een collega dus dat scheelt weer verzendkosten) en zelfs ook kruiden dubbel.



Met het resultaat ben ik enorm tevreden! Telkens als ik nu mijn keuken inloop moet ik even het laatje open trekken. Je kent dat gevoel vast wel, net als dat je je verjaardagscadeautjes vroeger op een stoel naast je bed legde zodat je ze direct zag als je wakker werd :-))
Helaas net niet genoeg potjes, er kunnen er nog zo'n 8 bij, en ik heb nog wat kruiden over. Misschien moet ik toch maar zelf de fruithapjes proeven ?


Ook als je geen uitschuiflade hebt kun je dit idee prima toepassen. Op een schap staan die kruiden en specerijen ook prachtig! Je zou de namen dan ook nog op het potjes zelf kunnen schrijven. Ik vond ze eigenlijk ook wel erg mooi staan in dit opzetkastje, maar om nou naar een andere kamer te rennen tijdens het koken, of te roepen "Rick!! Geef de paprika poeder eens aan!!" Vond ik ook weer iets te ver gaan. Ze blijven dus mooi in de lade, en al moet ik het dan af en toe open trekken om het te bewonderen, ik ben er heel erg blij mee.



15 opmerkingen:

  1. Dat zier er echt supergaaf uit, eigenlijk zonde om ze in de la te zetten! En er zijn vast blogsters met kleintjes die de potjes voor je willen sparen...lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat ziet dat er leuk uit zeg ,leuk idee heb ook iets met kruiden en mijn handen gaan hier ook van kriebelen staat wel heel leuk zo in de la elke dag een banaanhapje is geen straf hoor hahahaha ....al duurt het dan wel weer te lang voor mij ik wil dan namelijk ook gelijk alle potjes hebben .....even rond kijken fijn weekend lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een super goed idee, heel overzichtelijk en ook nog eens mooi gestyled! Ik ben niet zo'n keukenprinses en ik heb ook niet zoveel kruiden, maar desondanks ga ik hem toch onthouden!

    Nog een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Keukenkruiden....in mijn kast staan maar drie potjes. Peper, zout, nootmuskaat. Geen keukenprinses dus....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. That is beautiful and I love the white, chippy shelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er super uit! Hoe doe je dat met de houdbaarheidsdatum? Etiketje op de onderkant?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kan op de onderkant met een watervaste stift. Meeste kruiden gaan bij mij toch wel snel op, en bij veel kruiden die je bv op de markt koopt hebben geen tht datum.
      Ik heb wel op de onderkant staan waar ik de kruiden vandaan heb, zeker omdat ik ook een paar dezelfde heb maar van een ander "merk".

      Verwijderen
  7. Ja wat een heerlijke inspiratiebron is Pinterest!
    Wat een super idee en Geweldige uitvoering.
    Kan me zo goed voorstellen dat je af en toe een kijkje in je la neemt;-)

    Fijn weekend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Geweldig wat een leuk idee, al die potjes met kruiden goed overzichtelijk.
    Ik ben zelf ook fervent pinterest bezoeker, zo ontzettend leuk !!!!
    Groetjes Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een super idee zeg! en wat ziet het er mooi uit! ik krijg helemaal zin om mijn kasten eens op te ruimen.
    Fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een goed idee en nog leuk ook. Het staat ook zo schattig! En wat een potjes kruiden heb je staan zeg. Ik heb er helemaal niet zo veel, maar nu ben ik ook niet zo'n goede kok hoor. Hahaahaaaahhaaa.
    Fijne zondag nog. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een top idee,ik vind het vreselijk al die gekleurde potjes,maar dit,ja ik ga eens op mijn gemakje verzamelen,haha ik lust dat eten wel whoehahahahah,fijne week,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Chips......dame hier is al lang en breed uit deze hapjes.....;( Wat een geweldig mooi resultaat geeft dit zo.....en wat een kruiden keuze bij je....heerlijk het lijkt wel een winkeltje zo........oh en af en toe zo'n potje opendraaien voor de geur........zalliggg.....

    Fijne dag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit is gaaf zeg! Wat een leuk idee en past helemaal bij jou en je vele kruiden... Wat zal je hier blij mee zijn! Liefs en geniet van je mooi gevulde la

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo. Ik heb je idee gepikt 🤭. Ik werk in de kinderen opvang dus potjes genoeg. Kom ik te kort dan vraag ik of ze, ze kunnen bewaren. Binnenkort maar eens deksels verven en alles opnieuw vullen. Bedankt voor de tip

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis