zondag 10 juni 2012

De Burcht te Wedde en de Westerwoldse AA 

Zondag besloten we lekker van de buitenlucht te gaan genieten, ondanks dat de zon niet steeds vollop scheen was het wel warm én droog. Ik had in de plaatselijke krant gelezen over De Burcht te Wedde (Wedderburcht) met een rijke geschiedenis en waar nu vrij toegang toe is sinds ik meen 2011.

Het doet nu dienst als kinderhotel en restaurant en is geheel gerestaureerd. Het is een mooie burcht in een prachtig landschap en mooi poserende kippen (zie je het galant opgetrokken pootje van de haan?).

We waren echter wel in voor een langere wandeling en hadden het plan om verder te rijden naar wat meer nauurgebied toen we een bruggetje zagen die ons wees in de richting van een prachtig landschap. We besloten er op goed geluk overheen te lopen en daar hebben we absoluut geen spijt van gehad. Wat een schitterende omgeving. Een prachtig groot veld met de mooiste kleuren en tinten en op de achtergrond een naaldbomen bos. Ik had gewoon even het gevoel in Frankrijk te lopen!


Mijn camera stond bijna continu aan, en ondanks de vele foto's die ik hier onder toon, heb ik er een heleboel weggelaten. Dankzij een vriendelijke Wedde inwoonster die we tegen kwamen met haar lieve hond kregen we nog een stukje historische informatie over het gebied en een suggestie voor de wandelroute. We belandde in een prachtige omgeving die niet veel bewandeld is met talloze bloemen, planten en vele soorten insecten en dat allemaal langs de Westerwoldse AA. Ondertussen ging ook het zonnetje nog schijnen, het enige dat we misten was een picknick kleed en wat lekker om te genieten van al dit prachtigs. 
 
 

 


 
 
 
 
 


7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige omgeving met toevallige ontmoetingen waar je ook nog eens wijzer van werd! Je hebt het erg mooi weten vast te leggen! Hier scheen nagenoeg de hele dag de zon, we hebben nu zadelpijn maar het was zo lekker om een eind te fietsen!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke post met prachtige beelden. Kan me voorstellen dat je hier enorm genoten hebt. Nu lekker nagenieten van deze prachtige dag.
  warme groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was ook prachtig weer gisteren je kunt nog lekker nagenieten van je mooie foto's!

  Fijne dag
  lieve groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooooi hoor, en wat vind rik er van als hij alleen maar een foto toestel ziet en geen daan :P
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms moet je gewoon even van de weg af, of een ander straatje kiezen. En dan is er soms zo veel moois te zien.
  Hier is het ook prachtig....

  Fijne week, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto's! Vooral die van de verschillende wilde bloemen en de grassen vind ik super. Wat een wondere wereld vonden jullie voorbij dat schattige bruggetje.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. IK HEB HET GELUK OM ZO LANDELIJK TE WONEN ALS JOU PRACHTIGE FOTO'S!!

  GEWELDIG OP DE FOTO GEZET!

  FIJNE DAGEN,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis