zondag 11 augustus 2013

Voor en na de regen in de tuin

Vandaag kwamen we thuis van een weekendje weg en dan vind ik het altijd lekker om een beetje in en om het huis rond te hangen. Ditmaal mijn camera bij de hand lekker in de tuin. In de middag scheen het zonnetje zalig en waren de bijen en hommels druk in de weer en spotte ik gelukkig ook weer veel lieve heersbeestjes.
Orlando (achter) en zijn zoon Fionn aan het speuren naar vliegende motjes in de tuin. Gelukkig blijven ze van de bijen en de hommels af.


Een deel van onze tuin met achterin de veranda. Lekker rommelig, maar volop in bloei met veel bijen en hommels.

Achterin zie je nog net de deuren van mijn "atelier" hier staat nu mijn pottenbak schijf. Eronder woont een erg actief ( :-)) ) egelstel en in de druif achterin heeft een merelachtpaar op het kattengaas een nestje gebouwd.


Na de regenbui trok ik weer de tuin in en dan zie je weer hele andere mooie plaatjes. Zo wordt Boerenkool ineens zeer artistiek met een regendruppel :-)) Ook de Cavolo Nero (rechts) houdt de druppels mooi vast.


Een rups leeft blijkbaar in de lente-ui (handig bedacht!) , en de floxen nemen nog het laatste straalje zon op van deze dag.

In tegenstelling tot vele mensen en vooral tuiniers vind ik slakken prachtige wezens. Zo mooi en toch zo kwetsbaar met hun huis op hun rug. Dit babyslakje was de hortensia aan het verkennen, prachtig toch?
Ik haal ze weg bij de groentes die ik laat groeien in de tuin, maar bij de rest laat ik ze gewoon hun gang gaan. Ik vermoed dat het egelstel het bestand ook wel in balans houdt.Deze echinea had ik gekocht bij een kweker op een markt in Amsterdam toen deze nog in knop zat. Al uitkomend zag ik dat het helaas de oranje variant was, erg jammer. Deze knoppen zijn al weer op hun retour, maar er komen er nog vele aan. Wie weet ga ik het oranje nog waarderen ;-)


4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke tuin hebben jullie ! Lekker veel planten die welig groeien en dan heerlijk beschut die veranda om s'avonds nog even lekker te zitten.

  En ja, die slakken ben ik ook nooit zo weg van , vooral niet bij mijn hosta's maar ze zijn zoals jij ze laat zien wel mooi.

  Fijne dag nog , hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke tuin heb jij.
  En wat een schatjes de poezen.
  En wat een mooie foto´s heb je gemaakt.
  Zit gewoon heel erg te genieten.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dani,

  Welkom thuis! Wat staat jullie tuin er prachtig bij! Er is zoveel in bloei. Wat een luxe dat jij een eigen atelier hebt. Maak je nog veel potten?

  Prachtige foto's ook van jullie poezen!

  Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé hallo! Dat ik nou nog nooit eerder jouw blog ontdekt heb zeg. Ik kwam hem vandaag voor het eerst tegen. Leuk!
  Ik ben je meteen gaan volgen. Ik vind je tuin helemaal geweldig, ik houd wel van zo'n cottage-tuin. 'k zal ook eens wat oudere berichten gaan lezen want ik zie dat je al heel lang aan het bloggen ben.
  Groeten,
  Barry van Des Guirlandes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis