zondag 14 oktober 2012

Berlijn!

Berlijn! Wat is het toch een heerlijke stad. We zijn er een aantal jaren al eerder geweest om ons katje Orlando daar te op te halen, en we hebben er toen ook een dag in de stad zelf aan gekoppeld. Ditmaal hadden we er twee nachten geboekt met de bedoeling de eerste avond ook lekker te benutten. De winkels zijn er tot 20:00 open en we hadden een leuk restaurantje in gedachte.

Helaas stond het verkeer bij Bremen ineens muurvast. Er was een ongeluk gebeurd met 7 vrachtwagens, 1 dode, 4 zwaargewonden en vele vele dode kipjes omdat die met vele op elkaar gepakt zaten in de vrachtwagen waar op ingereden werd. Hebben wij weer :-(
Wat een reis van 5½ uur had moeten zijn werd 10 uur omdat we 4½ uur simpelweg stil hebben gestaan. Zo kwamen we laat in de avond uitgeput aan in ons Hotel.

We bleken een heerlijk grote kamer te hebben, en dat voor een super prijs die je niet snel in Nederland tegenkomt. Hier komen we zeker terug.


De volgende ochtend direct op pad, met mooi weer en door de leuke straten van Prenzlauerberg. We wilden ontbijten in Veganz. Dit is een veganistische supermarkt met een bistro met geheel plantaardige producten. Berlijn is werkelijk vegan heaven :-) Met een goed gevulde maag gingen we op pad. Eerst hebben we de hippe straten van Prenzlauerberg doorlopen. We waren wat vroeger, en alles komt in Berlijn zo'n beetje na 11:00 op gang. Opvallend in Berlijn zijn de graffiti en de muurtekeningen en kunstige uitingen.
Niet iedereen zal er van houden, maar ik vind het zo nu en dan een geweldige sfeer geven.
Wij hebben denk ik geen doorsnee muzieksmaak, en Rick al helemaal niet. Voorheen toen we nog in Amsterdam woonden gingen we vaak naar Staalplaat in de Staalstraat. Omdat de muziekscene in dit genre wat groter is in Berlijn is het bedrijf daarheen verhuisd. Uiteraard gingen we er heen om te kijken of Rick zijn platen collectie kon uitbreiden.
Alhoewel de winkel een hele andere uitstraling had dan Amsterdam heeft Rick zich er prima vermaakt en ging hij met een aantal platen naar buiten :-)


Vervolgens op pad in het winkel gebied in "Mitte".

Na zoveel lopen en wandelen krijg je natuurlijk honger. En in Berlijn zijn er vele restaurants waar we uit kunnen kiezen, maar tja als je dicht bij Kopps bent, dan ben je wel gek als je dáár niet gaat lunchen.

We genoten van een heerlijke rode wijn, en zalig eten.


Daarna weer op aan de wandel en zodoende kwamen we weer allerlei leuke kunstwerken tegen.Uiteindelijk via de Brandenburger Tor ook weer op het Holocaust-Mahnmal ( een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog)  geweest. Het blijft indrukwekkend.Daarna naar Lucky Leek! Wat keek ik daar naar uit :-) Het eten is er super, mooi opgemaakte borden en keurig en aardig personeel.  Hier komen we zeker terug! Waarschijnlijk zitten ze dan in een groter pand, want ze hebben zoveel mensen moeten wegsturen omdat ze vol zaten, ongelofelijk. Vegan is hip en booming *yay*.


 De volgende dag weer vroeg op, uiteraard weer ontbeten bij Veganz, en na wederom een zalige bagel mijzelf uitgeleefd in de  veganz supermarkt. Vervolgens naar de Beelitz-Heilstätten, een gebied met verlaten oude sanatoriums. Daarover in een andere blog meer!


7 opmerkingen:

 1. Berlijn ken ik niet, maar ik hoor er goede verhalen over. Mijn dochter was er de afgelopen week met school, ik herken de Mahnmal van haar foto's. Zij vertelde over Starbucks en de bekende fastfood restaurants, leuk dus om hier te lezen dat er ook wel iets anders te eten was ;)! Fijn dat jullie zo genoten hebben van het weerzien met deze stad.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van Berlijn Dani! Wat hebben jullie veel gezien. De muurschilderingen vind ik prachtig. Daar heb ik ook altijd een zwak voor :-) Leuk om jou en je man op de foto te zien staan!! Nu heb ik een beeld van wie 'Dani' is!

  Een fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. IK krijg gewoon zin om een paar dagen naar Berlijn te gaan , !!!!! En al die heerlijke foto's !!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er nog nooit geweest maar krijg er zin in! Prachtige muurschilderingen en graffiti, ziet er super uit! Mooi foto van je bij het monument, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat nog steeds op mijn verlanglijstje, wat prachtig even meegenieten van jouw reis.

  Prachtige foto,s je snapt dat ik nu helemaal graag zelf Berlijn wil ontdekken, het gaat er vast wel een keertje van komen, bedankt

  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super foto's! Zo mooi kleurrijk..
  Die foto van rik zijn rug, zou zweren dat Anton daar staat haha..zo zie ik hem heel vaak onder het shoppen.
  Toch maar een keer naar Berlijn dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie haarkleur heb je!

  Ben en ik gaan aankomend oud & nieuw in Berlijn vieren! Beide zijn we er nog nooit geweest en ik ben reuze benieuwd. Ik weet haast wel zeker dat het ons zal bevallen.

  Mooie post!

  x.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis