maandag 19 december 2011

Middeleeuwse kerstmarkt in Telgte (DE)

Afgelopen weekend ben ik met Jolijn, net als de voorgaande twee jaren, naar de Middeleeuwse Kerstmarkt in Telgte (Duitsland) geweest. Vorig jaar was het echt vreselijk koud , dit jaar was het gelukkig minder koud al werden we wel 1 x overvallen door een behoorlijke regenbui.


Uiteraard stond de enorme kraam van Beerenwein.de er ook weer. Ik heb een Bratapfelwein en een Hexengalle (zo'n groene) meegenomen


Uiteraard mocht de Feuerzangenbowle niet ontbreken, die hield ons lekker warm :-) Twee heerlijke geurtjes uitgekozen. Vorig jaar nam ik lavendel olie mee (en patchouli voor Rick). Dit jaar heb ik gekozen voor de geuren "1001 nacht" en "GDW" ik weet niet meer exact wat dat betekende maar zoiets als "Geheim de Wunsch".

Geen middeleeuwse markt zonder Knobibrot!  Zo ontzettend lekker, dat we er zelfs twee van op hebben :-)


Nieuw uitgeprobeerd dit jaar: een brood op een stok. Je had een zoete en een hartige versie. De laatste hebben we geprobeerd, maar meer dan naar een homp brood smaakte het niet. Het zag er wel fantastisch uit.
De Nederlandse Keltische Folk band Rapalje trad ook meerdere malen op. 


Het hotel waar we ieder jaar in logeren heet het  Heidehotel Waldhütte en ligt midden in het bos. Vanuit onze kamer hadden we uitzicht over de parktuin die om het hotel heen zit. Er bleek een expositie gaande te zijn met allemaal metalen beelden van Wito Design. Niet alles was even mooi, maar er zaten zeker grappige mooie dingen tussen!
 

5 opmerkingen:

 1. Hoi Dani,

  Wat een prachtig hotel en leuke fair om naartoe te gaan. Je hebt het allemaal mooi vastgelegd!

  Een gezellige week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat ziet er echt gezellig uit en wat een aparte flesjes met drank en geuren en leuk die band met Keltische muziek, erg mooi allemaal...fijne avond en groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt als een heerlijke & gezellige tijd dat jullie hebben gehad! Wat een aparte kunstwerken staan er!
  Mooie foto's!

  Groetjes, Marjolijn ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De naam Telgte is mij goed bekend, mijn vrouw heet zo (ter Telgte). We zijn wel eens in Telgte geweest op zoek naar haar roots. Weet nu echter dat de naam komt van Telgen, jonge eikebomen, die vroeger (o.a. op landgoederen) vaak werden aangeplant voor het hout van de gebinten in boerderijen. Zo is de naam bv. in het grensgebied van Nijverdal en Rijssen ontstaan.
  De boom staat ook in het gemeentewapen van Telgte. Het lijkt me leuk om nog een keertje naar het mooie hotel te gaan dat u beschrijft,

  Auke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis