zondag 28 november 2010

Inspiratie
















Bron: www.jordicanosa.com ,  fotograaf: Jordi Canosa, styling: Ariadna Bufí

maandag 22 november 2010

Vilten shawl


Vorige week gingen Sandra en ik voor de tweede keer naar Jolande van Luijk van Fibreations. Dit keer gingen we geen bloem maar een shawl maken. We konden kiezen of we op een doorzichtige zijde shawl wilde vilten, of een lekkere warme shawl wilden maken van geheel wol. Nou het met koude weer in de aantocht was die keuze makkelijk gemaakt en heb ik gekozen voor een witte wollen ondergrond.
Hierop konden we met diverse wolsoorten, vezels en vlassen en draden versieringen aanbrengen. Ik ben zelf erg blij met het resultaat, de shawl is ontzettend zacht, nu nog een bijpassende jas kopen.. :-)
Vilt blijft echt een ontzettend leuk materiaal! Thuis ben ik ook al weer aan de slag geweest en als je eenmaal de principes snapt kun je er alle kanten mee uit.

zaterdag 20 november 2010

Bohemian Pouffe bij Torie Jayne...

Een prachtige poef van Bohemia te winnen bij  Torie Jayne..


vrijdag 19 november 2010

Metbroekbos

We zijn er al in de zomer geweest, en nu dan de herfst. We waren er vorige week wat later in de middag gegaan, dus we zagen uiteindelijk de zon mooi ondergaan.
Het Metbroekbos in Smeerlings blijft een van onze favorieten stukjes natuur hier in het noorden.









 


 

donderdag 18 november 2010

Ratatouille

Onderstaand recept voor ratatouille komt uit het boek Vegetarische gerechten Kitchen Classics.. belangrijk is het onafhankelijk van elkaar kort bakken van de groentes.
Ratatouille
6 tomaten
500 gram aubergines
375 g courgettes
1 groene paprika
1 rode ui
1 dl olijfolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1/4 tl cayennepeper
2tl gehakte tijm
2 laurierblaadjes
1 el rodewijnazijn
1 tl fijne suiker
3 el basilicum, in reepjes

Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden, lepel de zaadjes eruit en hak het vruchtvlees fijn.

Snijd de aubergines en courgettes in blokjes van 2 cm. Snijd de groene paprika doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in vierkantjes van 2 cm. Snijd de rode ui in partjes van 2 cm.

Verhit 2 el olie in een grote pan, voeg de aubergines toe en bak ze op middelhoog vuur in 4-5 minuten zacht maar niet te bruin. Haal de aubergines uit de pan. Doe nog 2 el olie in de pan, voeg de courgettes toe en bak ze 3-4 minuten zacht . Haal ze uit de pan. Doe de groene paprika in de pan, bak 2 minuten en haal uit de pan/

Verhit de rest van de olie en bak de ui in 2-3 minuten zacht. Voeg de knoflook, cayennepeper, tijm en laurierbladeren toe en bak alles al roerend 1 minutt.

Doe de aubergines, courgettes en paprika's terug in de pan en voeg de tomaat, azijn en suiker toe. Laat het geheel onder af en toe roeren 20 minuten pruttelen. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak.

maandag 15 november 2010

Inspiratie

Onderstaande foto's komen uit het interieur van Birgitte Kerslev, een schilderes. Wat ik mij altijd afvraag is hoe iedereen toch die prachtige olijfboompjes binnen houdt. Bij mij gaan ze binnen helaas dood, buiten doen ze het prima! Kunnen meer mensen ze binnen houden (zo ja wat is je gouden tip :-)), of worden ze echt voor een foto sessie even naar binnen gesleept?







Bron foto's: www.livinginside.it

zaterdag 13 november 2010

Uit mijn schulp

 Vandaag eindelijk eens weer uit mijn schulpje gekropen, mijn boek neergelegd en weer eens actief bezig geweest in huis en tuin. In de tuin een stuk of 60 witte tulpenbollen geplant en in huis de side-table een ander sfeertje gegeven.
De lust om ook maar iets te doen behalve bankhangen, slapen en het verplichte werken ontbrak mij echt even, maar nu gaan we er weer tegenaan.De koffers kocht ik bij Janneke (Nuzzelspul) en Sanne (Servies & Brocante) , de mooie siertak bij Ans (Brocantehuis Veendam).
 

Ik wilde heel graag iets doen met onderstaande schaal en boterbakje. Mijn lieve moeder heeft deze voor mij gevonden, ze is er enorm in gedreven sinds ze heeft gezien bij mij thuis wat ik mooi vind.. Het zijn ook weer oude serviesdelen uit Noorwegen ( Egersunds Fayancefabriks) en prachtig gepatineerd. En dat voor maar een paar euro heeft ze ze gevonden!  Ik ben er echt ontzettend blij mee. Nogmaals dank mam!


donderdag 4 november 2010

Herfst..

Door drukte ben ik even niet veel online. Hopelijk binnenkort weer wat meer rust, inspiratie en tijd om wat leuke dingen te doen in huis en weer snel langs te gaan bij jullie blogs.

Geoogste druiven voor nieuwe wijn.
Heksenfuiven.
Pompoenfestijn.
Verpulverde energie.
Verpulverde bladeren op de grond.
Maar zie!!
Aanschouw met ogen en mond!
Die kleuren!
Die pracht!
Muffe rottende geuren verbergen nu oerkracht.
Inslapende natuur.
Vermoeide zuchten slaken.
Tot het uur van wederom ontwaken.

Geschreven door Petra de Boevere
Bron *klik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis