maandag 15 november 2010

Inspiratie

Onderstaande foto's komen uit het interieur van Birgitte Kerslev, een schilderes. Wat ik mij altijd afvraag is hoe iedereen toch die prachtige olijfboompjes binnen houdt. Bij mij gaan ze binnen helaas dood, buiten doen ze het prima! Kunnen meer mensen ze binnen houden (zo ja wat is je gouden tip :-)), of worden ze echt voor een foto sessie even naar binnen gesleept?Bron foto's: www.livinginside.it

17 opmerkingen:

 1. Wat woont deze schilderes in een prachtig huis! Mooi het witte interieur en de geblokte vloer. Helaas heb ik geen gouden tip voor je :-(

  Lieve groet,

  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke inspiratie foto's! Hoe je een olijfboompje binnen kunt houden...volgens mij niet in de buurt van de verwarming en het raam plaatsen, en niet teveel en niet te weinig water geven. Tja, daar heb je ook niet echt veel aan... Misschien lief toespreken in het Grieks of Italiaans ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier ook een olijfboompje binnen staan, maar er begint al blad te vallen. Ik weet niet of dat een natuurlijke reactie is op de overgang van tuin naar woonkamer...ik wacht maar af. Met vrieskou gaan ze sowieso stuk, dus ik probeer het maar gewoon uit. Ze moeten in ieder geval veel licht hebben!

  Mooie foto's! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook heel erg benieuwd naar de olijfboompjes.
  Heb dit jaar n.l. ook twee gekocht voor buiten, maar hoelang kunnen ze daar blijven staan. ( in ieder geval niet met vrieskou dat weet ik) Maar kunnen ze echt in de kamer??

  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vraag me ook altijd af hoe dat kan ...in ieder jdl magazine staan ze binnen...ik hou ze buiten niet eens !! hahahah!! ze staan nog buiten op het terras in pot...maar alle blaadjes hebben gaatjes heel raar ! ik denk dat het kunstplanten zijn in die boekjes want je kan ze echt niet in de huiskamer houden binnen !...en hij verliest s'winters zijn blad.....hmmmmmm....raar toch?...fijne avond liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja dat is zo'n vraag die ik me ook altijd stel... misschien zijn dit binnen olijven?
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je de gouden tip hebt hoor ik het graag.
  Wat een heerlijke plaatjes.
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wonderful images. Such a beautiful place. Hugs Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi blog zeg was hier nog niet geweest, heb me bij je aangemeld. Mijn ervaring met olijfboompjes binnen lekker licht zetten en niet te warm. Buiten kunnen ze best wat vorst hebben.
  Als ze uitvallen niet wegdoen, er komt vanzelf nieuw blad al duurt het soms wel even. Hoop dat je hier iets aan hebt. Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Allemaaaal
  Ik heb elk jaar mijn olijfbomen gewoon binnen staan, gaat prima..
  Ik heb ze op de vensterbank(ja boven de kachel) in het licht, en ze groeien als kool!
  Ik doe er eigenlijk niet veel aan, nja, mijn grote krijgt 2x per week drie kwart(ikea) kan water, dus best veel. Nu staat de kachel hier op 20 graden.. Mijn kleine die in een terrine staat krijgt een kwart kan water ook 2x per week, deze staat op een bankje. Die boven de kachel staat doet het drie keer zo goed..

  Mijn moeder heeft ze ook binnen, in de serre waar ze veel licht krijgen..

  Denk er wel om dat je ze niet te vroeg weer buiten zet, daar is die van mij vorig jaar bijna aan overleden

  Wat je ook kan doen als het binnen niet lukt en ze niet in de vrieskou buiten in een pot kunnen is NU poten in de tuin, je kunt hem er in het voorjaar er dan zo weer uithalen!

  Groetjess

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie sfeerplaatjes, net wat ik nodig heb vanavond..
  Groetjes, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Olijfboompjes binnen gaat bij mij ook niet. Ze overwinteren onder de veranda. Dit voorjaar waren ze helemaal kaal. Ik heb ze rigoureus gesnoeid en deze zomer waren ze mooier dan dat ze ooit waren.
  Schitterende interieurfoto's.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hoii, wat een prachtige foto`s..Kom via via op je blog..
  Olijfboompjes blijft altijd een probleem vind ik..
  in de winter zet ik ze achter het raam in het tuinhuis, zodat ze toch nog wat licht hebben.
  Hartelijke groet, Marieke
  ps ik ga je volgen, groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb hem nu voor het tweede jaar weer naar binnen gehaald. Vorig jaar dacht ik dat hij het loodje had gelegd, maar afgelopen zomer begon hij weer volop uit te schieten. Ik ben dus benieuwd hoe hij het dit jaar binnen gaat doen. Tot nu toe staat hij er nog frisjes bij (zie mijn laatste blogpost). Op tijd wat water, hier niet te veel, en zo af en toe een goed gesprek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vermoord nog n bos brandnetels.Bij mij hebben olijfboompjes binnen,buiten gestaan.In de winter bij strenge vorst laten overwinteren in de koude schuur.Soms verdenk ik die bladen van plastic olijfbomen!Dat zal t zijn.Groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een sfeer, hier hou ik dus wel van, ook zo,n prachtig vol tafeltje met alleen maar kandelaars, en dan al dat wit, prachtig,

  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geen goude tip eigenlijk wat betreft de olijf. Ik heb al enkele jaren een olijfje in bezit en ook ik verhuis 'm in het najaar naar binnen... de eerste maanden gaat het goed, maar zo rond de feestdagen verliest ie z'n blad en tegen het voorjaar is ie meer levend dan dood. Maarrrr... als ik 'm dan weer naar buiten verhuis, krabbelt ie weer overeind! En zo gaat het dus al een paar jaar en hopelijk overleefd ie deze winter weer haha! We'll see... Mooie sfeerplaatjes, groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis