zondag 19 mei 2013

Wedde en de Westerwoldse AA


We zijn er al eerder wezen wandelen, we vonden het er zo prachtig. Vorige week gingen we voor een tweede keer. De natuur was nog niet zo ver als onze vorige keer dat we het bezochten dus de omgeving gaf weer een hele andere indruk. Ditmaal zijn we wat verder langs de Westerwoldse AA gelopen.



Rondom de burcht van Wedde staan hoge linden, zogenaamde "kandelaars". Langs de burchtwal zat een prachtige zwaan.


Prachtige sprookjesachtige doorkijkjes naar het landgoed erachter. 


Het landschap doet buitenlands, bijna Frans aan. Hieronder is een grote heuvel met aansluitend een groot dennenbos.







donderdag 9 mei 2013

Keramiekmarkt Dwingeloo 2013

Al een paar jaar bezoeken de keramiekmarkt in Dwingeloo en zo ook dit jaar weer. Het weer was zalig en de drukte gezellig. Wat een prachtige werken kwamen er voor bij! Sommige imposant en indrukwekkend, andere brachten juist een glimlach op je gezicht en zo nu en dan raakte een werkstuk ons echt.

Mijn absolute favoriet was onderstaande van Hedy Abeling. Het materiaal is prachtig en de uitdrukkingen fascineren en gevoelig. Erg mooi!




Rick's grote favoriet, (en mijn tweede :-)) was wel het werk van Harm van der Zeeuw. Wat een fantasie en creativiteit om dit te bedenken! Maar ook een enorme techniek beheersing. Delen van de kunstwerken lijken overtuigend van hout en roestig metaal te zijn, maar alles is van klei gemaakt.




Overige mooi werken die we tegenkwamen op deze grote keramiekmarkt:












maandag 6 mei 2013

Tuinperikelen


Heerlijk het mooiere weer. Ik merk dat mijn aandacht zich van binnenshuis verplaatst naar buiten, naar de tuin. Wat was ik aan deze zonnestraaltjes toe zeg! En mijn tuin ook. Helaas is er geen sprankeltje groen te vinden in de winter (ik ben nog op zoek naar kat vriendelijke mooie groenblijvers voor in de winter) en komt de tuin nu weer in volle kracht op.
Uiteraard ook nieuwe aankopen gedaan om de plekken van de eenjarige weer op te vullen, maar ook om weer nieuwe dingen te proberen en zomaar om nog lege plekken op te vullen.

Zo probeer ik dit jaar mijn eigen snijbiet te laten groeien. In pot weliswaar, anders gaan de katten erop liggen, of eten de konijnen het op. De stekjes komen van De Keukentuin. Ook probeer ik dit jaar Cavolo Nero te kweken in potten, een prachtige Zuid Europese versie van de boerenkool.

Rode Snijbiet

Op de markt in Bakkeveen kocht ik twee mooie tuin hortensia's, prachtig al die bloemtjes terwijl de overige struiken nog volop bezig zijn hun blad te vormen.


De vergeet-mij-niet die elk jaar trouw de eerste bloementjes, samen met de Japanse kers, geeft. Ik vind ze zo mooi! Jammer dat ze zich maar zo kort laten zien.

Weer een verse pot tijm in de tuinkast gezet. Helaas overleeft deze de winter nooit (ik verzorg het dan ook niet zo goed ben ik bang), maar deze ruikt weer zalig en ziet er mooi vol uit.

De Oost Indische Kers die de druppels van het grassproeien nog even vasthoud.  



De Vrouwenmantel die ik vorig jaar uit de tuin van mijn moeder meekreeg komt ook weer op.

Rick is ondertussen druk bezig het oude "duivenhok" van de vorige bewoners een make-over te geven. De hele voorgevel is eruit gegaan, en er is een oud raam en twee openslaande deuren in gezet. Dit alles moet nog een likje verf krijgen met als doel: mijn ateliertje!

Eerst was het plan om een deel van de, veel te grote, schuur om te bouwen tot ateliertje, maar dat project is voor nu even te groot en omslachtig (we hebben nu besloten een deel van die schuur af te breken om zo meer tuin te creëren). 
Het tuinhuisje achterin zou eigenlijk eerst naar de buurtjes gaan, maar ook dat bleek eigenlijk onbegonnen werk. Een paar weken geleden bedachten we ineens dat deze met een beetje opknapwerk best goed zou dienen als knutselhok voor mij. Lekker een ruimte waar ik kan keramieken, pottenbakken, vilten en schilderen zonder bang te zijn dat er een kat overheen loopt, of iets op te ruimen :-)

Het is niet enorm groot, maar groot genoeg om alles in kwijt te kunnen. Heb er al helemaal zin in om aan de slag te gaan. Superlief dat Rick zijn energie hier in heeft willen (en kunnen..) steken.

zondag 5 mei 2013

Rommelmarkt seizoen in volle gang

We hebben er weer een beetje zin in, om de rommelmarkten langs te gaan. En gelukkig zijn ze er nu volop.

Was de eerste Makkinga markt nog uitgestorven vanwege de kou, de markt in Bakkeveen afgelopen zaterdag was drukker dan ooit. Vooral met standhouders, zoveel heb ik er nog nooit gezien.

We waren er niet vroeg, maar hebben toch nog een aantal aardige dingen kunnen vinden, waaronder een grote Regout kan, een leuk gehaakt kleedje om af te drukken in keramiek en wat elpees voor Rick.

Ik heb hier en daar wat foto's gemaakt van de kramen die mij aanspraken, verder was het erg veel troep en enorm veel speelgoed.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis