donderdag 8 december 2011

Vietnamese Pho Chay soep

Ik mag graag naar Amazing Oriental gaan, een grote Aziatische supermarkt in Groningen. Wat een keus! Daar vond ik geweldige bouillonblokjes voor vegetarische soep (in de meeste bouillon zit wel garnalenpasta, maar in deze dus niet) uit Vietnam. De naam van de soep is Pho Chay *klik* voor een plaatje. Ik besloot er mijn eigen draai aan te geven en het beviel uitstekend.


Vietnamese Pho soep
2 porties
-12 vegetarische garnalen (ja ze bestaan echt en ze zijn lekker! *klik* voor een plaatje, ook te vinden bij de toko..)
-4 nestjes mie
-2 bouillon blokjes Pho Chay
- 800 ml water, kokend
-lenteui , in smalle reepjes gesneden
-1 rode chili peper, in fijne stukjes
-½ eetlepel verse gember, geraspt
-1 teentje knoflook, geperst
-olie om in te bakken

Kook de mie zoals vermeldt op de verpakking. Los de Pho Chay bouillon op in de 800 ml kokend hete water. Verhit in een pan de olie en bak hierin samen met de gember, chilipeper en knoflook de vegetarische garnalen tot ze mooi gaan kleuren.
Verdeel de mie over twee kommen. Giet de bouillon eroverheen, verdeel de garnalen en garneer met de lente uitjes.

5 opmerkingen:

  1. Ziet er erg lekker uit, hoewel ik toch liever echte garnalen zou gebruiken.
    Vegetarische garnalen, waar zouden die van gemaakt zijn? Meel en diverse smaak-, geur-, en kleurstoffen? Beetje chemisch vermoed ik?
    Of gewoon weglaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Omdat het geen echte garnaal is dan is het maar chemisch?
    Nee hoor, er zitten alleen maar natuurlijke, plantaardige ingredienten in..:

    Water, curdlan (de natuurlijke tegenhanger van gelatine),konjak wortel poeder (verdikker), aardappelzetmeel, sojaproteine (van niet-genetisch gemanipuleerde soja), zeewier extract, suiker, tarwe vezels, zout en maar één E nummer voor de kleur: E160 en dat zijn carotenen afkomstig van plantaardige oorsprong.

    En het smaakt werkelijk prima!
    Er zijn meer redenen om geen echte garnalen te eten dan de nepgarnalen. Om de smaak
    hoeft men het niet te laten.

    Garnalen hebben de grootste bijvangst in de visserij. Van elke portie garnalen die er wordt gevangen worden er 5 porties dode onnodig gevangen vis terug gegooid in de zee.
    Het zorgt voor overbevissing, is zeer slecht voor de biodiversiteit van de zeeen en dus het millieu.

    Maar ik denk dat mensen die er niet voor open staan altijd wel iets zullen vinden om het maar bij levende wezens te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd niet zo van soep maar toch zien de fotos er heel smaakvol uit.

    Liefs en een fijn weekend,
    Rozmeen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmmm ziet er heerlijk uit en dat broodje van je vorige post ook yummie yummie krijg er trek van ...fijn weekend lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oeps... het is niet dat ik er niet voor open sta hoor Dani, juist heel erg, ik kijk zeer kritisch naar mijn vlees en viscomsumptie hoor, maar ook naar samengestelde vegetarische voedingsmiddelen. Het is niet zo dat die zomaar betrouwbaar zijn.
    Ik ben zeer geïnteresseerd in allerlei voeding, anders zou ik hier niet komen lezen. En dat doe ik graag, want ik vind het een leuke blog!
    Groet, Angelika

    BeantwoordenVerwijderen