Artisjok en tomaten sandwich
-dik wit brood (ik heb een deel van een Turks brood gebruikt), geroosterd
-balsamico azijn
-artisjokken (uit blik op water, hoeveelheid naar smaak)
-hele verse tomaten, in dikke plakken gesneden
-basilicum blaadjes
-olijfolie
Doe de balsamico in een klein pannetje en laat het op een laag vuur indikken, af en toe roeren.
Bak in een koekenpan in wat olijfolie de artisjokken. Ikzelf heb er wat Italiaanse kruiden overheen gestrooid. Bak tot ze hier en daar een beetje te beginnen verkleuren en zet apart.
In dezelfde pan de plakken tomaat bakken tot ze zacht zijn en bijna uit elkaar vallen.
Leg op de onderste helft brood de basilicum blaadjes, schep daarop de artisjokken. Druip hier de ingedikte balsamico overheen en leg daarbovenop weer de tomaten. Andere helft van het brood erop en smullen maar..
Ziet er verukkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderen