Gisteren bij Nuzzelspul te Slochteren langs geweest om een regaal op te halen voor onze keuken. Janneke Boer heeft een prachtige ruimte buiten ingericht voor al haar mooie brocante spullen. Ik mocht tevens een blik in haar eigen woning werpen en mijn mond viel open van verbazing. Schitterend ingericht, het zou zo in een woonmagazine kunnen. Ze heeft geen eigen website, maar neem een kijkje op de webwinkel van haar dochter om een indruk te krijgen: Servies & Brocante Ik kom snel weer terug bij Janneke om de andere gereserveerde spulletjes te halen die ik heb gezien. Foto's volgen wanneer Rick zo lief is geweest het regaaltje op te hangen.
***
Vandaag het volgende gerecht gemaakt: Tajine van Israëlische couscous het recept komt uit de Dikke Vegetarier van Mark Bittman. Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Met de groentes kun je goed variëren, en een échte tajine heb je eigenlijk niet nodig. Een emaille of stoofpan is ook prima.
2 el extra vergine olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
ca. 2½ cm gemberwortel, geschild en geraspt
1½ tl komijnpoeder
2 tl kurkumapoeder
2 kaneelstokjes van 8 cm
70 g gedroogde abrikozen, dadels of rozijnen
450 g fijngehakte uitgelekte tomaten uit blik
4,7 dl Groentebouillon
100 g gare kikkererwten uit blik, uitgelekt
2 middelgrote winterwortels, in stukjes
½ bloemkool, in kleine roosjes
2 courgettes, in stukjes
zout en versgemalen zwarte peper
175 g (Israëlische) couscous
1. Verhit de olie in een flinke braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui in 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, komijn, kurkuma en kaneelstokjes toe. Bak alles, onder geregeld roeren, in 2 minuten geurig.
2. Voeg de abrikozen, tomaten, bouillon, kikkererwten, wortel, bloemkool en courgette toe, samen met veel peper en een flinke snuf zout, en breng alles aan de kook. Temper het vuur tot alles zachtjes kookt, doe een deksel op de pan en kook de groente net gaar. (Dit gerecht kan tot dit punt van tevoren worden gemaakt; laat afkoelen en bewaar afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast. Warm het op voor het serveren.)
3. Voeg de couscous toe en kook hem in ongeveer 10 minuten beetgaar. Het gerecht moet de dikte van een stoofpot hebben. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm of bewaar het afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast. Warm het op voor het serveren.
2. Voeg de abrikozen, tomaten, bouillon, kikkererwten, wortel, bloemkool en courgette toe, samen met veel peper en een flinke snuf zout, en breng alles aan de kook. Temper het vuur tot alles zachtjes kookt, doe een deksel op de pan en kook de groente net gaar. (Dit gerecht kan tot dit punt van tevoren worden gemaakt; laat afkoelen en bewaar afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast. Warm het op voor het serveren.)
3. Voeg de couscous toe en kook hem in ongeveer 10 minuten beetgaar. Het gerecht moet de dikte van een stoofpot hebben. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm of bewaar het afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast. Warm het op voor het serveren.
Wauw wat een gave foto's zeg, de kan mooi hoor.. echt maar de kat... JEEEEEEEE!!!!
BeantwoordenVerwijderenWens je een fijn weekend,
groetjes Madelon
Bespaar je de moeite hij ligt pas vanaf dinsdag in de winkel!!! Bedankt voor je reactie en laat mocht je het lezen even weten wat je ervan vond. Vind ik altijd leuk om te horen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Irfan ressemble beaucoup à mon chat Opium un chat persan chinchilla, est-ce que ton chat parle beaucoup avec toi ? Moi le mien oui, il est toujours en train de miauler pour nous dire quelque chose....
BeantwoordenVerwijderenMerci pour ton passage chez moi.
BeantwoordenVerwijderenJe découvre ainsi ton blog.
A bientôt
Manon
Mooi kannetje...ik vind de vorm ook zo mooi! Ik spaar ze zelf al een tijdje en ben altijd blij als ik weer een nieuw exemplaar scoor! Deze had daar zo bij gekund hi hi!
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend! Lieve groet, Ingrid
Wat een mooie foto's, leuke ka(t)n!
BeantwoordenVerwijderenIk krijg honger van je recept (vooral de foto dan) ga eerst maar eens een bammetje smeren :)
Heerlijk recept, jammer dat er maar 2 van de 4 couscous lekker vinden hier ;-)
BeantwoordenVerwijderenLeuk kannetje heb je, en natuurlijk moeten er dan bloemen in!!
Fijn weekend, groetjes Hilde
Wat fijn zeg, dat het je gelukt is een 'prachtig kannetje"te vinden.
BeantwoordenVerwijderenSupermooie foto's met Irfan!
Je recept ziet eruit om uit te proberen..
Fijne avond,
Lieve groetjes, Helena