Aubergine-tomaat schotel
2 aubergines in dikke plakken van 2 cm gesneden
olijfolie
2 grote gehakte uien
1 tl gemalen komijn
2,5 dl witte wijn
800 gr tomatenstukjes uit blik
2 geperste teentjes knoflook
2 fijngehakte rode pepertjes
75 gr krenten
3 el gehakte koriander
-Over voorverwarmen op 210 C.
-Verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Fruit de ui hierin op middelhoog vuur in 5 minuten glazig. Voeg de komijn toe en roer 1 minuut. Voeg de wijn toe en breng deze aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zacht pruttelen of tot het voor driekwart is ingekookt. Voeg de tomaten toe en breng alles weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles nog eens 10 minuten koken. Voeg de knoflook, pepertjes en de krenten toe en laat 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
-Verhit olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken 3-4 minuten op middelhoog vuur. Plakken laten uitlekken op keukenpapier.
-Leg de aubergine en het tomaatmengsel in lagen in een grote ovenschaal. Strooi tussen elke laaf een beetje verse koriander. Eindig met een laag aubergine. Bak de schotel in de oven voor 30 minuten.
-Geef er pasta bij.
2 aubergines in dikke plakken van 2 cm gesneden
olijfolie
2 grote gehakte uien
1 tl gemalen komijn
2,5 dl witte wijn
800 gr tomatenstukjes uit blik
2 geperste teentjes knoflook
2 fijngehakte rode pepertjes
75 gr krenten
3 el gehakte koriander
-Over voorverwarmen op 210 C.
-Verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Fruit de ui hierin op middelhoog vuur in 5 minuten glazig. Voeg de komijn toe en roer 1 minuut. Voeg de wijn toe en breng deze aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zacht pruttelen of tot het voor driekwart is ingekookt. Voeg de tomaten toe en breng alles weer aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles nog eens 10 minuten koken. Voeg de knoflook, pepertjes en de krenten toe en laat 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
-Verhit olijfolie in een grote pan en bak de aubergineplakken 3-4 minuten op middelhoog vuur. Plakken laten uitlekken op keukenpapier.
-Leg de aubergine en het tomaatmengsel in lagen in een grote ovenschaal. Strooi tussen elke laaf een beetje verse koriander. Eindig met een laag aubergine. Bak de schotel in de oven voor 30 minuten.
-Geef er pasta bij.
Dat ziet er erg lekker uit...zal het eens een keer maken (als ik het niet vergeet hi hi)!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Ingrid
lekker lekker! Weet nooit wat ik met aubergine moet, maar dit klinkt heel goed. Snap alleen onze nieuwe combi nog niet helemaal haha.
BeantwoordenVerwijderenHallo Dani.
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij heerlijk, ben een echt groentemens. Bovendien altijd gemakkelijk een ovenschotel, voorbereiden voordat je vrienden komen en in de oven als ze er al zijn zonder dat je er veel naar om moet kijken. Onze kipjes blijven, hopelijk zijn er niet teveel haantjes bij, een kunnen we houden en anders moeten we onderdak zien te vinden.
maar wat een kranige en dappere stappertjes zijn het, morgen weer een uurtje stappen,
groetjes Pauline
Wat heerlijk...ga ik maken deze week !!! yammie.....leuk hoor af en toe een recept !! bedankt !!! liefs Ria...
BeantwoordenVerwijderenHmm lekker, alleen al de foto's zijn al om duimen en vingers af te likken! Fijne zondag, @nne
BeantwoordenVerwijderenMMmmmm dat ziet er lekker uit, wel iets wat ik eens wil proberen te maken!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Joke
Oh wat heerlijk. Aubergine en tomaten worden hier heel veel gegeten.
BeantwoordenVerwijderenDank je voor het recept
Michaja