zondag 27 oktober 2013

Herfst op het Balloërveld


Gisteren genoten van een prachtige zonnige herfstdag. De schaapskooi in Balloo is gelukkig weer helemaal opnieuw opgebouwd na een vreselijk brand; we waren erg benieuwd hoe deze is geworden dus besloten we tot een wandeling op het Balloërveld. De prachtige nieuwe schaapskooi was helemaal verlaten, op een paar kippen en spelende kittens na.  De schapen waren natuurlijk met dit mooie weer het veld op.

Gelukkig kwamen we tijdens het wandelen midden in de schapenkudde terecht, een prachtig gezicht zo met het zonnetje in de door de herfst gekleurde natuur.



Ook een paar keer op mijn knieën gelegen in het natte zand om wat mini paddenstoeltjes vast te leggen. Het is erg zoeken naar deze 3 cm hoge paddenstoeltjes zo in de heide, maar ze zijn het waard. Ik vind ze prachtig, zo teer en klein :-)



  



zondag 20 oktober 2013

Ter Wupping in de herfst


Vandaag hebben we heerlijk gewandeld in het gebied rondom Ter Wupping. We zijn er al eerder geweest, hier en hier, mocht je er meer over willen lezen. Zo nu en dan scheen het zonnetje heerlijk door de kaal wordende bomen.


Geen mooie foto, maar wel een prachtige dame die zich even los maakte uit de kudde om haar prachtige donker zwarte glanzende vacht te laten zien. Je ziet het niet echt op de foto maar ze was ontzettend groot, maar zo rustig en kalm.


Voor onderstaande foto moest ik aan een arm hangend aan Rick van een steile helling afhangen. Maar de zon scheen er zo mooi op dat de kleuren er gewoon afspatten.



zondag 6 oktober 2013

Ladybugs


Opvallend hoeveel Lieveheersbeestjes er momenteel in mijn tuin zijn. Waarom waren deze er niet afgelopen zomer toen de luizen mijn rozen opaten, en ik volop bloemen had om ze in te fotograferen?
Waarom nu, nu het kouder, donkerder wordt en de planten retour gaan? Zoekend op het internet kwam ik erachter dat ze juist nu op zoek gaan naar plekken om te overwinteren.

Misschien is mijn tuin wel aantrekkelijk om te overwinteren, maar gaan ze in de zomer op vakantie...

Ik hoop dat ze zich volgend jaar iets sneller laten zien, ik vind ze zo mooi. Gelukkig staat er nog een hortensia redelijk in de bloemen.





 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis